Afbeelding
Foto:

Lokaal kaartspel in de maak

Jumbo zoekt beste foto's van Boxtel en Liempde

Supermarkt Jumbo in winkelcentrum Oosterhoof heeft plannen voor een 'Boxtels/Liempds' kaartspel. En daarvoor roept de supermarkt de hulp in van inwoners van de gemeente. Aan hen wordt gevraagd om hedendaags of historisch beeldmateriaal in te sturen.

Met deze actie wil Jumbo Boxtel het gezellig samen een kaartje leggen en mooie herinneringen delen van jong tot oud bevorderen. Al het beeldmateriaal dat door de inwoners beschikbaar is gesteld, wordt in een later stadium overhandigd aan de gemeente Boxtel.

CATEGORIEËN

De supermarkt zoekt foto's in vier verschillende categorieën. De eerste is 'bepalende gebouwen of straatbeelden'. Ook naar personen 'die niet mogen ontbreken' wordt gezocht. Een ander thema is 'tekenende kunstwerken of natuurbeelden'. Ten slotte is er nog de categorie 'sportfoto's, prenten van kampioenteams of andere afbeeldingen van verenigingen'.

Beeldmateriaal kan tot en met woensdag 1 november worden aangeleverd. De foto's worden ingescand en voorzien van één uniek nummer. Jumbo Boxtel vraagt om de beelden als JPEG-bestand in te sturen met een minimale grootte van 500 kB of groter. De foto's kunnen, bij voorkeur, digitaal aangeboden worden via e-mailadres demooistefoto@jumboboxtel.nl onder vermelding van naam, telefoonnummer en een korte omschrijving van het vastgelegde moment. Alle kopieën worden tot en met zaterdag 11 november opgehangen in Jumbo Boxtel en de rest van winkelcentrum Oosterhof.

STEMMEN

Uit iedere categorie worden uiteindelijk dertien afbeeldingen gekozen die op een kaart komen te staan. Het publiek kan vanaf 2 november stemmen op de afbeeldingen waarvan zij vindt dat die in het kaartspel moeten voorkomen. Mensen kunnen de foto's beoordelen, eenmalig via een speciale stemkaart hun voorkeur opschrijven, en tot en met zaterdag 11 november 2017 inleveren in vier speciale boxen die in de supermarkt staan opgesteld. Onder de stemkaarten verloot Jumbo Boxtel zeven gezelschapsspellen.

Dinsdag 14 november worden alle 52 fotowinnaars uitgenodigd door de Boxtelse supermarkt. Zij zijn als eerste getuige van het lokale kaartspel. Bovendien ontvangen zij ieder twee sets speelkaarten. Allemaal maken zij ook nog eens kans op één minuut gratis winkelen bij Jumbo Boxtel.

SPAARACTIE

Wie het lokale kaartspel in huis wil hebben, kan deze verkrijgen via een speciale spaaractie. Deze actie begint op woensdag 15 november. Jumbo Boxtel laat de stokken kaarten in gelimiteerde oplage drukken.


De Walnoot

VRIJDAG 20 OKTOBER

Koning Willem I College        08.00

Vrij biljarten         13.00

Dansmariekes        18.30

Wereldkoor        19.30

MAANDAG 23 OKTOBER

Koning Willem I College        08.00

Pilates        10.00

Biljarten De Walnoot        13.00

VCB Yoga        13.00

DS Fotocursus        19.00

Rikken en jokeren        20.00

DINSDAG 24 OKTOBER

Koning Willem I College        08.00

Biljart Ursulanen        09.00

Koffie-inloop        10.00

Biljarten KBO        13.00

Kienen KBO        13.00

Bridgeclub Revanche        19.30

Fotoclub Boxtel Ontspant        19.30

Jaarvergadering WNLB        19.30

WOENSDAG 25 OKTOBER

Koning Willem I College        08.00

Biljart Ursulanen        09.00

Gym        09.00

Yoga        10.30

Kienen IVV        13.30

Lavendel        19.30

DONDERDAG 26 OKTOBER

Koning Willem I College        08.00

Biljart Ursulanen        09.00

Biljart        13.00

KBO Bridge        13.00

Inloop bridgeclub Revanche        13.00

Cursus stoppen met roken        18.00

Vergadering Groei en Bloei        19.00

Kienen Daphnia        20.00

Gemeenschapshuis De Walnoot is gevestigd aan de Reginahof 1 in Boxtel. Telefoon: (0411) 67 34 85.

Dag van het Fruit:
proeven van
Brabantse bodem

Stichting Fruitcultuur Brabant houdt zondag 22 oktober van 11.00 tot 17.00 uur de Dag van het Fruit. Dat gebeurt in bezoekerscentrum D'n Liempdsen Herd aan de Barrierweg 4 in Liempde. Bezoekers hebben gratis toegang en kunnen leren over en proeven van puur Brabants fruit.

,,Steeds meer mensen herontdekken hoe lekker een oud vergeten fruitras smaakt. Hoe mooi het er uit ziet en hoelang het vaak goed te bewaren is", licht de organisatie het evenement toe. Om de fruitcultuur in Brabant te promoten, presenteert de stichting op 22 oktober in D'n Liempdsen Herd zoveel mogelijk verschillende appels, peren en kweeperen van Brabantse bodem. De bedoeling is dat er uiteindelijk 150 verschillende soorten te zien zijn. Bovendien staan er snoeidemonstaties, fruitproeverijen en diverse presentaties op het programma.

Afbeelding