Afbeelding
Foto: Gerard Schalkx

Fotograaf Schalkx brengt de Liempdenaren terug in de tijd

Foto-ode 'Gérard kiekte 50 jaar'

Een ode aan de Liempdenaren, dat wordt de foto-expositie 'Gérard Kiekte 50 Jaar' in D'n Liempdsen Herd. Bezoekers kunnen zich vanaf zaterdag 28 oktober vergapen aan honderden plaatjes van Liempdse aangelegenheden. ,,Ik laat vooral mensen zien", lichtte fotograaf Gerard Schalkx al toe in deze krant. De tentoonstelling wordt aangeboden voor heemkundestichting Kèk Liemt.

Fotograaf Schalkx schoot de afgelopen decennia duizenden plaatjes van Liempdse aangelegenheden, onder meer voor Brabants Centrum. Hij maakte een selectie van zo'n tweehonderd bijzondere momenten op prent. Deze worden in de conferentiehal van D'n Liempdsen Herd tentoongesteld. Bovendien zijn er in de 'goei kamer' doorlopend foto's te zien op een flatscreen. Het is voor bezoekers mogelijk om foto's na te bestellen: de opbrengsten hiervan gaan naar een goed doel: De Vlaswiek. Het zorgcentrum aan de Keefheuvel is momenteel bezig met de aanschaf van een speciale 'knuffelrobot' voor bewoners.

De expositie opent zaterdag 28 oktober om 10.30 uur in D'n Liempdsen Herd. Schalkx' werk is die dag tot 16.00 uur te bewonderen. Ook kunnen geïnteresseerden de 'foto-ode aan de Liempdenaren' gratis bekijken op zondag 29 oktober, zaterdag 4 november en zondag 5 november tussen 10.30 en 16.00 uur.

FOTO ONDER: Beelden over bijvoorbeeld de doorkomst van de Tour de France in 1996 ontbreken uiteraard niet tijdens 'Gérard Kiekte 50 Jaar'. (Foto: Gerard Schalkx).