Opnames videoclip The Star Company bij Oertijdmuseum

The Star Company, het project van zangeres Inge van den Biggelaar, is voor de zomervakantie gestart met een nieuwe editie. Kinderen en jongeren maken kennis met zang, dans en acteren en werken toe naar een cd, videoclip en concert. Morgen, vrijdag 20 oktober, vinden bij Oertijdmuseum Boxtel de opnames van de clip plaats voor het lied 'Pak de wereld vast'.

Van den Biggelaar schreef het lied samen met Roel Jongenelen van platenmaatschappij Apollo-98 in Boxtel. De opbrengst van de single gaat, net als vorig jaar, naar stichting Het Vergeten Kind. Vijftien kinderen van 6 tot en met 15 jaar nemen deel aan de editie van The Star Company. In de ochtend worden opnames gehouden met de jongste kinderen, terwijl de oudste deelnemers in de middag aan de slag gaan. Rond het middaguur komt de gehele groep samen in Oertijdmuseum Boxtel. Dit alles wordt samengevoegd tot een clip. Naar verwachting wordt de single begin november uitgegeven. ,,Het is een uptempo nummer", laat Van den Biggelaar weten. Na de opnames wordt toegewerkt naar een concert van The Star Company, dat naar verwachting eind februari plaatsvindt.

Boxtel

Smartlappenavond

Het Dükerskoor zingt maandag 23 oktober in grand café Rembrandt aan de Rechterstraat haar repertoire van smartlappen en zeemansliedjes. Het publiek wordt uitgenodigd om mee te zingen en het koor deelt daarvoor tekstbundels uit. De avond begint om 20.00 uur, de toegang is gratis.

Countryband

Countryband Saints & Sinners en de groep 'Rond de 50', die muziek uit de jaren zestig en zeventig ten gehore brengt, verzorgen op zaterdag 28 oktober een concert in grand café Rembrandt aan de Rechterstraat in Boxtel. Rembrandt is vanaf 20.00 uur geopend voor publiek. De toegangsprijs is vijf euro.

The Herriecanes

De Boxtelse rockband The Herriecanes verzorgt zaterdag 21 oktober om 20.30 uur een optreden in café D'n Boer aan de Corpus in Boxtel. Toegang is gratis.