Boxtelse scouts in contact met rest van de wereld

Chatten, zenden, radio en televisie maken: ruim tweehonderd leden van Scouting Boxtel nemen zaterdag 21 en zondag 22 oktober deel aan het wereldwijde evenement JOTA-JOTI. Het gehele weekend staat in het teken van communicatie.

Scouts leggen tijdens JOTA-JOTI contact met andere leden van scoutingclubs over de hele wereld. Met de hulp van een zendamateur en via speciale chatkanalen leggen deelnemers contact met elkaar. Daarnaast wordt er het hele weekend live radio gemaakt en leveren de scouts een bijdrage aan televisieprogramma's. Hiervoor werkt Scouting Boxtel samen met Omroep Dommelland. Die zendt het gehele weekend uit vanaf JOTA-JOTI op de momenten dat er geen reguliere programma's staan gepland.

Zaterdag 21 oktober staat er nog iets bijzonders te gebeuren in blokhut Wickiup aan de Molenwijkseweg. Afgevaardigden van alle Boxtelse politieke partijen schuiven omstreeks 11.30 uur aan in de radiostudio. Zij worden geïnterviewd over het beleid voor jeugd en jongeren. Naast de JOTA-JOTI-activiteiten, is er ook ruimte voor andere onderdelen, zoals bos- en nachtspellen.


Tweedehands markt

Waar jij op bent uitgekeken, kan iemand anders prachtig vinden. Onder dat motto houdt de vereniging Vogelvreugd Ons Ideaal zondag 22 oktober van 13.00 tot 16.00 een tweedehandsmarkt in gemeenschapshuis De Rots, Nieuwe Nieuwstraat 7. De entreeprijs bedraagt één euro voor personen van 12 jaar en ouder. Verkooptafels zijn te reserveren via e-mail: jan@vogelvreugdonsideaal.nl of telefonisch (0499) 39 51 81 (na 19.00 uur).

Esch

Speelgoedbeurs

Ons Café aan de Leunisdijk 28 vormt dinsdag 24 oktober vanaf 19.00 uur het decor voor een speelgoedbeurs. Mensen kunnen spullen aanbieden via e-mail: speelgoedbeursesch@gmail.com, de organisatie draagt zorg voor de verkoop. Knuffels en kapot speelgoed worden niet aangenomen. Toegang tot de beurs is gratis. Speelgoed dat niet wordt verkocht, gaat naar een goed doel.