Afbeelding
Foto:

FEESTWEEKEND IN NOVEMBER MET REÜNIE

Kloosterzicht Gemonde viert zevende lustrum

WENDY VAN LIJSSEL

Café en zaal Kloosterzicht van Houtert uit Gemonde bestaat 35 jaar. Een jubileum waaraan niet stilletjes voorbij wordt gegaan. Eigenaren Heidi en Joost van Houtert willen dat op vrijdag 24 en zaterdag 25 november met zoveel mogelijk mensen vieren. Vrijdag wordt afgetrapt met een besloten feestavond voor (oud-)personeelsleden en (oud-)leden van alle verenigingen die er thuis zijn of ooit waren. Iedereen die nog geen uitnodiging heeft ontvangen, wordt gevraagd zich aan te melden. Zaterdag zijn artiesten geboekt om de tent in een feestelijke sfeer 'af te gaan breken'.

,,Dit pand staat al vanaf 1918 als Kloosterzicht genoteerd bij de Kamer van Koophandel en mogelijk is het zelfs nóg ouder." Dat weet huidig uitbater Joost van Houtert van het café en de zaal aan de Sint-Lambertusweg in Gemonde. Zijn ouders namen de horecagelegenheid in 1982 over. Met de toevoeging Van Houtert bestaat Kloosterzicht 35 jaar.

HELE REGIO

Dat Kloosterzicht mensen oproept zich te melden voor de vrijdagavond, komt doordat het onmogelijk is om iedereen te bereiken. ,,Toen mijn ouders deze zaak begonnen, waren er al diverse verenigingen kind aan huis zoals de pluimveevereniging, tafelvoetbalclub, kaartclub en drumband. Door de jaren heen kwamen er verenigingen bij en er waren er die ophielden te bestaan. Vooral dat laatste maakt het lastig om iedereen te bereiken. Leden kwamen namelijk niet alleen uit Gemonde, maar uit de hele regio. Die zijn ook welkom", aldus van Houtert. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd, zo is de gedachte.

Kloosterzicht ontvangt ook nu nog iedere week tal van verenigingen, waardoor het niet anders kan dan dat een groot deel van Gemonde uitloopt voor een feestje. Van Houtert heeft in ieder geval gezorgd voor muziek en verwelkomt iedereen hartelijk. Om goed te kunnen anticiperen op de hoeveelheid gasten wordt iedereen die nog geen uitnodiging heeft ontvangen, gevraagd zich te melden via e-mailadres info@kloosterzicht.nl, telefoonnummer 073-551 22 77 of via de Facebookpagina van Kloosterzicht.

FOTO ONDER: Vele verenigingen vonden door de jaren heen hun thuisbasis in Kloosterzicht aan de Sint-Lambertusweg in Gemonde. Met de toevoeging Van Houtert bestaat de horecagelegenheid 35 jaar. (Foto: Annelieke van der Linden).