Afbeelding
Foto: Peter de Koning

VERNIEUWING IN SPORTPARK ROODE BLEEK

DVG in zijn nopjes met nieuwe kleedlokalen

JOLEEN VAN ROOIJ

Cor van Dijk (85) en Melle Schalkx (4), respectievelijk het oudste én jongste lid van de Liempdse voetbalvereniging DVG, hebben zaterdag de nieuwe kleedlokalen in sportpark De Roode Bleek geopend. ,,Het resultaat is echt mooi en overweldigend", vertelde een trotse Anton Hermes die de technische kant van de verbouwing leidde. ,,Door gebruik te makken van materialen die relatief weinig onderhoud behoeven, kunnen we er hopelijk weer een jaartje of twintig tegen."

Trots was het woord dat zaterdag veelvuldig klonk tijdens de opening. Vorig jaar droeg de gemeente de verantwoordelijkheid voor het beheer van het sportpark over aan DVG. Vanwege deze privatisering én om de belangen van de voetbalclub zo goed mogelijk te behartigen, werd stichting De Roode Bleek opgericht.

De aanleg van een kunstgrasveld was het eerste project dat door de stichting gerealiseerd werd. Daarnaast stond renovatie van de kleedruimten al jaren op het verlanglijstje van DVG. De oude kleedlokalen waren na zo'n 35 jaar aan vernieuwing toe. ,,We zijn begonnen met ideetjes op bierviltjes te schrijven en zijn ons een hoedje geschrokken van het vele werk wat er bij kwam kijken, zeker gezien de tijdsdruk om de renovatie tijdig gereed te krijgen voor het nieuwe seizoen. Daarom moest er afgeweken worden van de gebruikelijke werkwijze in Liempde: het inzetten van louter vrijwilligers", sprak voorzitter Toon van Ruremonde van DVG tijdens de opening die onder meer werd bijgewoond door sportwethouder Herman van Wanrooij.

Diverse lokale bedrijven werden ingeschakeld om deze klus binnen vijf maanden te klaren. Vrijwilligers zorgden voor de finishing touch van het gebouw. Van Ruremonde vroeg vlak voor de officiële opening om in de kleedruimten te letten op de ontelbare schroeven en vele gaatjes in de kledinghaakjes die onder leiding van Bert Kastelijn waren aangebracht door de vrijwilligers van de maandagochtendploeg van DVG.

SLEUTEL EN BAL

Tijdens de zonovergoten openingshandeling overhandigde Rien Schalkx, voorzitter van stichting De Roode Bleek met een symbolisch gebaar de sleutel aan clubpreses Van Ruremonde. Hierna kreeg Cor


van Dijk als oudste clublid de eer om het lint door te knippen en de deur te openen. Dat de sleutel niet paste werd vrolijk opgelost; Van Ruremonde toverde een extra sleutel uit zijn zak met de woorden: ,,We zijn hier op alles voorbereid."

De deuropening was aan de binnenkant afgeschermd met een DVG-vlag. Dit was het moment waarop Melle Schalkx als allerjongste DVG'er in actie mocht komen. Onder toeziend oog van alle genodigden en met een horde fotografen om zich heen, trapte Melle met een welgemikt schot en onder luid applaus de bal via de vlag de kleedruimten in.

Eenmaal binnen waren de genodigden zichtbaar onder de indruk van het gerenoveerde pand. De tien kleedlokalen in frisse kleuren, moderne gietvloeren, een lichtstraat, grotere kleedruimten voor de scheidsrechters en de selectieteams, ledverlichting, de nieuwe materialenruimte en de algehele afwerking konden rekenen op lovende kritieken van alle aanwezigen.

,,Klasse! Gelet op de nieuwste technieken die toegepast zijn, kun je zien dat hier vakmensen aan het werk geweest zijn", reageerde voorzitter Ton Jonkers van de Boxtelse voetbalclub ODC. Hij was één van de genodigden die de opening bijwoonde.

OBLIGATIELENING

Om de bouw financieel mogelijk te maken gaf beheerstichting De Roode Bleek in mei obligaties van 500 of 1.000 euro uit in Liempde. Daarbij werden de stoutste verwachtingen overtroffen. In één maand tijd werd op deze manier 100.000 euro bijeen gebracht om het ontbrekende deel van het renovatiebudget van een half miljoen euro aan te vullen.

FOTO BOVEN: Onder toeziend oog van de 85-jarige Cor van Dijk schiet de jongste DVG-pupil Melle Schalkx (4) een bal door de deuropening van de nieuwe kleedlokalen in sportpark De Roode Bleek. (Foto's: Peter de Koning).

BBO Volley

Programma dinsdag 24 oktober

EERSTE KLASSE

2e Glas: DaNie - VanderlandeNetnie        19.30

Burned Volleybal - Oude Ballen        20.30

Discovloer/Fustje - Veldsink De Lind        21.30

Fassbender Auto's - Elicit/Jonkergouw        22.30

TWEEDE KLASSE

Erfgoed Brabant - Effe Tikke        19.30

Van Olphen - La Machine        20.30

The Brain quizzen - Fireballs        21.30

DERDE KLASSE

Zonder Naam - Van Oirschot RVS        19.30

Tojato Industries - Clic Visuals        20.30

Als Voorheen 2a - Unlimited        21.30

VOFc.s - Hoppenbrouwers Elektro        22.30

VIERDE KLASSE

Bonyxblok - Arteway        19.30

Jan van Erp - Le Temps Perdu        20.30

Magic X - Brabant Sports        20.35

VCH Schijndel - Baldadig        21.30

De Braken - DSV De Dommel        22.30

ZAALWACHT

Opbouwen: Van Oirschot RVS        19.25

Afbreken: Elicit/Jonkergouw        23.25

Voetbal

LSV Lennisheuvel

SENIOREN

Uitslagen zondag 15 oktober

LSV 1 - Irene 1        1-1

LSV 3 - Acht 4        1-3

Oirschot V. 5 - LSV 4        1-5

Programma zondag 22 oktober

LSV 1 - TPO 1        14.30

LSV 3 - Spoord. Boys        11.00

SCI 4 - LSV 4        11.00

JEUGDVOETBAL

Uitslagen zaterdag 14 oktober

JO9-1: LBC - ODC        18-2

JO17-1: LBC - Zwaluw VFC        2-6

Programma zaterdag 21 oktober

JO19-1: LBC - Oirschot V.        13.00

Voor de overige teams zijn geen wedstrijden vastgesteld.