Ploegersland installeert carnavalsprins

Na afscheid genomen te hebben van tweelingprins Populus I & II installeert de Liempdse prinsenvereniging De Ploegers zaterdagavond 21 oktober de nieuwe Prins Carnaval van Ploegersland. Daags erna krijgt de kersverse leutmonarch een receptie aangeboden. Beide activiteiten vinden plaats in Ploegerspaleis Het Hof aan de Nieuwstraat in Liempde.

Tijdens het gouden jubileumjaar zwaaiden de tweelingbroers Eugène en François van Abeelen samen de scepter over het Liempdse carnavalsrijk. Als het prinsenpaar zaterdag de proeve van bekwaamheid met goed resultaat afleggen, worden zij opgenomen in het Gilde der Oud-Prinsen. Hierna volgt een installatiespel waarbij de nieuwe koldervorst en zijn adjudant bekend worden gemaakt. De feestavond begint om 20.30 uur; rond 22.30 uur wordt de nieuwe prins bekendgemaakt.

NAAM RADEN

De voorbije weken werden al tips over diens identiteit gepubliceerd en konden mensen raden wie komend leutseizoen voorop gaat in de polonaise. Degene die de juiste naam heeft geraden, wint twee kaartjes voor de zittingsavonden van De Ploegers in januari.

De zesde tip luidt als volgt: 'Blauw en geel zijn natuurlijk zijn favoriete kleuren, maar ook op andere kleuren is hij dol. Met een naam die verbonden is aan de groei en bloei in Liempde, móet je toch wel prins worden? Een verre vriend is niet alleen de essentie, dat laat de temperatuur zelfs stijgen. Wat niet wegneemt dat ze graag de kou opzoeken. Liempde is voor hen één grote bron in alle opzichten. JAwel!'

RECEPTIE

Zondag 22 oktober kunnen belangstellenden de kersverse koldervorst van Ploegersland en diens adjudant feliciteren tijdens een openbare receptie. Deze gaat om 15.11 uur van start en vindt ook in Het Hof plaats.