Dankzij twee nieuwe behandelkamers kunnen patiënten van de oogartsen in de Boxtelse vestiging van het Jeroen Bosch Ziekenhuis sneller geholpen worden. (Foto: JBZ).
Dankzij twee nieuwe behandelkamers kunnen patiënten van de oogartsen in de Boxtelse vestiging van het Jeroen Bosch Ziekenhuis sneller geholpen worden. (Foto: JBZ). Foto: Jeroen Bosch Ziekenhuis

PATIËNTEN WORDEN SNELLER GEHOLPEN

Boxtelse oogpoli JBZ opent twee nieuwe behandelkamers

Patiënten die de oogarts in de Boxtelse vestiging van het Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ) aan de Liduinahof bezoeken, kunnen voortaan na diagnose meteen geholpen worden. Zij hoeven niet eerst een aparte behandelafspraak te maken. Dat is mogelijk geworden door de twee nieuwe behandelkamers die de polikliniek Oogheelkunde vrijdag in gebruik nam.

De nieuwe behandelkamers (foto boven, JBZ) bevinden zich naast de spreekkamers van de oogartsen. Daardoor kunnen bezoekers in één sessie worden gezien én behandeld. ,,Een werkwijze die door patiënten van andere poliklinieken als zeer positief wordt ervaren", stelt een woordvoerder van het JBZ.

INJECTIES

Behalve in Boxtel kunnen patiënten van het JBZ voor intravitreale injecties ook terecht op de hoofdlocatie in 's-Hertogenbosch. Met deze 'ooginjecties' wordt lekkage van de vaten in het oog geremd, waardoor het zicht verbetert of verdere verslechtering wordt tegengegaan.

,,Het aantal patiënten dat in aanmerking komt voor injecties neemt al jaren toe. Op jaarbasis worden in het JBZ meer dan vijfduizend spuiten gegeven aan zo'n drieduizend patiënten met zichtproblemen voortkomend uit aandoeningen als diabetes, vaat-occlusies of macula-degeneratie", aldus de woordvoerder.

Voor patiënten met maculade-generatie, waarbij het gezichtsvermogen steeds verder achteruitgaat, heeft het JBZ een zorg-app laten ontwikkelen. Dat is gebeurd door Interactive Studios, die ermee de Dutch Interactive Award en de Health App Award won. De JBZ-app is te downloaden via de App Store en Google Play.

Boxtel

Dag van de Mantelzorg

Boxtelaren die minimaal acht uur per week voor een naaste zorgen, zijn vrijdag 10 november van 15.00 tot 20.00 uur welkom op de Dag van de Mantelzorg. ContourdeTwern organiseert samen met de gemeente een gezellige inloopbijeenkomst in brede school De Wilgenbroek aan de Dr. De Brouwerlaan. Aanmelden kan tot 1 november via e-mail: mantelzorgboxtel@contourdetwern.nl of telefoonnummer (0411) 65 58 99.