JEUGDPLOEGEN MAKEN ZICH OP VOOR 'SUPERCOMPETITIE'

Zomers weekend voor MEP-ploegen

Onder prachtige weersomstandigheden wonnen zondag de mannen- en de vrouwenhockeyploeg van MEP hun thuiswedstrijden in sportpark Molenwijk. Met liefst 4-0 werden de hockeysters van Boxmeer verslagen, waardoor MEP op een keurige tweede plaats op de ranglijst blijft staan. De Boxtelse hockeyers wonnen met 3-1 van Berkel-Enschot. Zij staan nu op plaats vier en kijken weer voorzichtig naar boven. Voor jongensploegen A1 en B1 van MEP stond een spannend weekend op het programma. Zij probeerden zich via play-offs voor het hoogste landelijke niveau te kwalificeren, maar moesten hun meerdere erkennen in de tegenstanders.

De MEP-vrouwen waren zondag veel sterker dan Boxmeer. Philine Peperkamp en Sophie van den Dungen brachten voor rust de stand op 2-0. Dat was nog een magere afspiegeling van de krachtsverhouding. In de tweede helft was het spelbeeld hetzelfde. Het regende kansen, maar daar werd zeer slordig mee omgesprongen. Marleen Bordat en opnieuw Van den Dungen zorgden voor de eindstand van 4-0 op het scorebord. Het niveauverschil kwam ook nog tot uiting door het feit dat keepster Amber Kools in de tweede helft geen enkel schot op doel kreeg te verwerken.

Coach Lorenzo Westreenen was blij met de overwinning, maar kon moeilijk tevreden zijn met het grote aantal gemiste kansen. Wel ligt zijn ploeg op schema. Zondag 22 oktober wacht de uitwedstrijd tegen Sint-Oedenrode. Tegen deze ploeg hebben de Boxtelse vrouwen het traditiegetrouw altijd moeilijk. Afslag in Sint-Oedenrode om 12.30 uur.

VECHTHOCKEY

De jonge ploeg van Eric Verzijden trof zondag een ervaren en fysiek sterke tegenstander. MEP was technisch iets beter in de beginfase, maar de gasten uit Berkel-Enschot waren gevaarlijker. Dat leverde drie corners op, maar doelman Floris Schellekens gaf geen krimp. In de twintigste minuut maakte Pieter Langenhuijsen op slimme wijze de 1-0.

In de tweede helft werd MEP sterker en in de tiende minuut tekende Guus van Gardingen voor de 2-0. Iedereen dacht dat de Boxtelse ploeg nu verder uit zou lopen en er kwamen kansen genoeg. MEP verzuimde echter de genadeklap toe te dienen. Daardoor stond het laatste kwartier in het teken van echt 'vechthockey'. Het spel werd duidelijk fysieker en daar hadden de Boxtelaren de nodige moeite mee. Toen tien minuten voor tijd de 2-1 viel, werd het nog een heet potje.

Doelman Schellekens hield op moedige wijze stand en de sterk spelende Jules Baken gooide vlak voor tijd uit een strafcorner de wedstrijd in het slot: 3-1. De Boxtelaren wonnen niet alleen de wedstrijd, maar waren ook duidelijk de morele winnaar. MEP kon zich terecht op de borst kloppen dat ze zich niet liet provoceren. Terwijl Berkel-Enschot maar liefst vijf kaarten incasseerde, bleef bij de Boxtelse ploeg de teller op nul staan. Dat is in het verleden wel eens anders geweest. Zondag 22 oktober treft MEP in een uitduel Rosmalen. Tegen die ploeg hebben de Boxtelaren, na de smadelijke uitnederlaag vorig seizoen, nog iets recht te zetten. Afslag in Rosmalen om 14.45 uur.

VAN SLAG

Jongensteams A1 en B1 reisden zaterdag af naar Valkenswaard voor de play-offs voor de landelijke competitie. Tegenstanders voor JA1 waren twee ploegen uit Breda: Zwart-Wit en BH&BC Breda, de nummers twee uit de andere poules in de voorronde. MEP beegon nerveus aan het duel tegen Zwart-Wit, maar hield vast aan een tactisch plan. Dat werkte, want de Boxtelse ploeg kwam steeds meer in de wedstrijd en creëerde kans na kans. JA1 vergat zichzelf echter te belonen en Zwart-Wit scoorde in de laatste minuut uit een strafcorner: 0-1. In de wedstrijd tegen Breda was MEP JA1 duidelijk nog van slag door het eerste duel. De tegenstander profiteerde hiervan en liep uit naar een 3-0 overwinning.

Breda en Zwart-Wit speelden tweemaal gelijk tegen elkaar, dus als MEP JA1 twee overwinningen zou boeken, kwalificeerde de ploeg zich voor de landelijke competitie. Onder toeziend oog van veel publiek startten de Boxtelse hockeyers sterk in het tweede duel tegen Zwart-Wit. Floris Veldhuis bracht MEP op 1-0. Zwart-Wit werd sterker, maar keeper Bart Schermer hield de Boxtelaren overeind. Toch maakte de tegenstander de gelijkmaker. In de laatste minuut kreeg MEP nog een strafcorner, maar deze belandde op de paal. In het laatste duel trok Breda aan het langste eind met 1-0, waardoor de landelijke competitie niet werd bereikt. Wel mag de ploeg trots zijn; JA1 heeft zich liefst drie jaar op rij geplaatst voor de play-offs. De ploeg bereidt zich nu voor op het nationale super A-niveau.

OP HET SPEL

De nationale super B-competitie was al veiliggesteld door MEP JB1 en zaterdag maakte de ploeg zich op voor de play-offs voor het hoogste nationale niveau. In een poule die uit drie ploegen bestond, werd onderling tweemaal tegen elkaar gespeeld. De duels duurden 25 minuten. De eerste wedstrijd kwam MEP uit tegen Venlo. Beide ploegen speelden om te winnen, het was te merken aan beide teams dat er iets op het spel stond. Uiteindelijk trok MEP aan het langste eind door een doelpunt van Luca Loria in de slotfase.

Vervolgens trad JB1 aan tegen MOP uit Vught. De Boxtelse hockeyers begonnen prima aan het duel en kwamen op voorsprong door een doelpunt van Boris Langerwerf. MEP kreeg nog meer kansen, maar verzuimde de score uit te breiden. MOP kwam langszij en counterde vervolgens naar de 2-1. Na de nederlaag moest er gewonnen worden van Venlo om er de laatste wedstrijd nog een échte finale van te maken tegen MOP.

MEP deed wat het moest doen en won met 1-0 door een benutte strafcorner van Omer Iqbal. Hierdoor was Venlo uitgeschakeld voor de eerste plek en streden MOP en MEP in de laatste wedstrijd om een plek in de hoogste landelijke competitie. De Boxtelse ploeg kreeg in het eerste kwartier liefst vijf strafcorners, maar liet deze door slordigheidsfoutjes onbenut. Waar het Boxtelse hockeyteam niet tot scoren kwam, deed MOP dat wel. In de slotfase bleek het lastig voor MEP nog iets te creëren. MOP zakte in en ging slim om met de resterende minuten, waardoor de tegenstander uit Vught uiteindelijk aan het langste eind trok.

FOTO BOVEN: De mannenploeg van MEP won zondag met 3-1 van Berkel-Enschot. Jules Baken (midden) en Guus van Gardingen (rechts) zetten hier een aanval op. (Foto: Hans Verberk).