Afbeelding
Foto: Hans Verberk

KAMPIOENSCHAP START 21 OKTOBER

Leden vier tennisclubs strijden om Boxtelse titel

De vier plaatselijke tennisverenigingen, LTV Munsel, De Merletten en Die Braecke in Boxtel en De Peppelieren in Liempde, houden vanaf zaterdag 21 oktober twee weken lang de Boxtelse tenniskampioenschappen. Voor het eerste vindt het toernooi gelijktijdig plaats voor jeugd en senioren.

Het kampioenschap beleeft zijn 28e jaargang en heeft Veldsink/De Lind Adviesgroep als hoofdsponsor. De wedstrijden wordt deze keer gespeeld op de banen van LTV Munsel en Die Braecke. Zondag 5 november vinden de finales plaats.

Die dag wordt duidelijk wie de opvolgers worden van Jeroen van Beers en Judith Schoemacher, die vorig jaar gekroond werden tot Boxtelse tenniskampioenen. Het toernooi trok toen ruim 384 tennissers die in 37 enkel- en dubbelcategorieën om de winst streden op de banen van LTV De Peppelieren en Die Braecke. (Foto: Anja Versteden).


Handbalploeg HCB '92 verliest nipt van HVM

De vrouwenploeg van HCB '92 kwam zondag in sportcomplex De Braken uit tegen HVM uit Made. Het is nog vroeg in het seizoen waardoor vooraf nog geen goede inschatting gemaakt kon worden met wat voor tegenstander de Boxtelse handbalsters te maken kregen. Uiteindelijk won de opponent nipt: 14-15.

De toon van het duel werd al snel gezet. HCB '92 kreeg een penalty die Annemarie Sens benutte. HVM reageerde met een goed opgezette aanval en een scherp schot dat vanuit het midden werd gelost. De gehele eerste helft waren de ploegen aan elkaar gewaagd, waarbij er aan beide kanten goed werd verdedigd. Enkele goed opgezette aanvallen en scherpe afrondingen leidden tot een punt. De Boxtelse handbalsters gingen rusten met een kleine achterstand: 5-6.

SPANNING

In de eerste fase van de tweede helft kreeg HVM wat meer de overhand. Waar HCB '92 moeite had met de afronding, wist de tegenstander telkens te scoren, waardoor ze iets uitliep: 8-12. Door fraaie treffers van Miranda van Engelshoven, invalspeelster Judit Bányai en Sens kwam de Boxtelse ploeg weer op gelijke hoogte. In de laatste fase van de wedstrijd was de spanning om te snijden en ging de score wederom gelijk op. HCB '92 trok echter aan het kortste eind; De Boxtelse handbalploeg verloor met een puntje verschil. Vanwege de herfstvakantie vinden komend weekeinde geen wedstrijden plaats.

Uitslagen zondag 15 oktober

HCB '92 DS 1 - HVW        14-15

HCB '92 DS 2 - Lido        17-9

HCB '92 DA1 - EMM/Olympus        5-6

HCB '92 DC1 - Tremeg        19-11

FOTO ONDER: Tegenstanders van HVM beletten Manon Foolen van HCB '92 te scoren. De Boxtelse ploeg erloor in sportcomplex De Braken nipt van de opponent uit Made: 14-15. (Foto: Hans Verberk).

Afbeelding