DUEL IN NUENEN EINDIGT ROEMLOOS IN 7-0

Essche Boys is kansloos tegen EMK

Essche Boys speelde zondag tegen Angstgegner EMK in Nuenen. Al snel was te zien dat de thuisploeg de bovenliggende partij was. De gastheren wonnen met 7-0.

Na een schot op de paal voerde EMK de druk op het doel van Essche Boys op en liet Rick van den Bogaard via een mooie pass de openingstreffer aantekenen. De bezoekers kwamen er daarna tweemaal goed uit met een counter, maar beide afstandsschoten waren een makkelijke prooi voor de Nuenense keeper.

Uit een corner in de 25e minuut was het Rick Slaats die – via een kopbal van Christian Messerschmidt – met zijn schouder de bal raakte en daarom de tweede treffer op zijn naam zette. Eén minuut voor rust schoot Rick Frederiks EMK op een verdiende 3-0 voorsprong. Doelman Bart Spooren was kansloos; de bal verdween uit een vrije trap in de linkerbenedenhoek.

UITERSTE SLIDING

EMK begon slap aan de tweede helft en dat bood mogelijkheden. Essche Boys kreeg in de 55e minuut een prima kans. Een iets te scherpe voorzet van Marco den Ouden werd door Yannic van Gerven met een uiterste sliding tegen de paal geschoten.

In de 60e minuut kreeg Johan Jansen nog een open kans maar via de doelman ging zijn inzet over. Vijf minuten later werd een bal diep op Slaats gegeven en die bediende Van den Bogaard: 4-0. Beide spelers zorgden er uiteindelijk ook voor dat de eindstand op het scorebord kwam.

Zondag 22 oktober speelt Essche Boys uit tegen SBC. In Son en Breugel wordt om 14.30 uur afgetrapt.

JO9-1: Zwaluw VFC – Essche Boys        09.00

Voor de overige teams zijn geen wedstrijden vastgesteld.

STREEKDERBY IN LENNISHEUVEL EINDIGT IN GELIJKSPEL

Irene laat punten liggen tegen LSV

In een meer spannende dan goede streekderby heeft het Gemondse Irene 1-1 gelijkgespeeld bij LSV in Lennisheuvel. Beide teams scoorden eenmaal.

Het begin van de wedstrijd was aan beide kanten rommelig, waarbij Irene te slap begon. Na een eerste goede kans, maakten het door blessures en vakanties enigszins gehavende elftal van de gastheren in de 22e minuut de openingstreffer. Een vrije trap werd goed verder gekopt en bij de tweede paal hard ingeschoten door Matheusz Lenarcik.

Hierna gingen de Gemondenaren iets beter voetballen en kregen zij wat meer de overhand. Toch wist Irene niet echt kansen te creëren. In de 40e minuut kreeg Mats Davids vanuit een ingooi de bal op de punt van het 16-metergebied waarna hij de LSV-keeper verschalkte met een

JO17-1: DVG – Irene(b)        14.30

mooie boogbal in de verre hoek. Daarmee was de gelijkmaker en meteen het laatste doelpunt van de match een feit.

GROTE VERSCHILLEN

De stijgende lijn van de afgelopen week kon de Lennisheuvelse formatie onvoldoende doortrekken. Maar elk puntje is welkom in deze fase, concludeerde de thuisclub. De onderlinge verschillen in de vijfde klasse C zijn wel erg groot, aldus Irene-coach Michael van de Wal.

FOTO ONDER: Ondanks tal van kansen wist Irene de streekderby tegen LSV in Lennisheuvel niet te winnen. (Foto: Peter de Koning).