TRICOLORES TROEVEN FC ENGELEN AF IN SPORTPARK MOLENWIJK

Sterk spelend ODC verslaat koploper

Voetbalclub ODC heeft zich zondag van zijn beste kant laten zien door in eigen huis lijstaanvoerder FC Engelen met 3-1 te verslaan. Vooral in de eerste helft speelden de tricolores erg goed. Toch maakten de bezoekers na twintig minuten tegen de verhoudingen in de openingstreffer. Maar nog voor de pauze kwam de thuisploeg op voorsprong. Door deze overwinning is ODC gestegen naar een gedeelde derde plaats op de ranglijst met negen punten uit vier wedstrijden.

FC Engelen stond voorafgaand aan het duel in sportpark Molenwijk fier aan kop met de maximale score van negen punten uit drie wedstrijden. ODC had drie punten minder en zou bij een overwinning dus op gelijke hoogte komen. Opvallend in de opstelling van de Bossche ploeg was de naam van Anthony Lurling. De 40-jarige oud-prof droeg namens de promovendus de aanvoerdersband. De gastheren gingen furieus van start en dwongen in de beginfase diverse goede kansen af.

Toch vergaten zij zichzelf te belonen met een doelpunt. Nadat Remco Schellekens in de 18e minuut een dot van een kans had gemist, was het zuur dat de treffer meteen daarna aan de andere kant viel. Na een corner kwam de bal voor de voeten van Dylan Domingues die vanaf de zestien meter hard en zuiver uithaalde: 0-1.

ODC liet zich door deze tegentreffer niet van de wijs brengen. De met veel bezieling spelende ploeg bleef de aanval zoeken en werd daarvoor na ruim een half uur beloond. Uitblinker Lex van den Biggelaar passeerde vanaf links enkele tegenstanders en verraste vervolgens met een lage schuiver doelman Justin Chaitram. Vijf minuten later was het opnieuw raak. Na een mooie één/tweetje met Schellekens kon Sjoerd van Lokven alleen op het doel af gaan waarna hij koelbloedig afrondde: 2-1.

KEIHARD OP DE LAT

Direct na de pauze kreeg FC Engelen een enorme kans, maar met een katachtige reactie voorkwam doelman Jordy van der Zande de gelijkmaker. ODC liet zich wat terugdringen, maar Bas van der Pasch en Roel van Lokven – de beide aanjagers op het Boxtelse middenveld – wisten veel aanvallen in de kiem te smoren.

In de 65e minuut liet Lurling zien dat hij nog altijd klasse heeft door van dichtbij op het doel te vuren. Van der Zande pareerde de inzet echter en wist er een corner van te maken. Nadat de gasten een paar keer gevaarlijk waren geweest bij hoekschoppen, viel halverwege de tweede helft het bevrijdende derde doelpunt. Na een corner kwam de bal bij Sjoerd van Lokven die keihard op de lat poeierde. De terugkomende bal was voor de attente Van der Pasch, die er met het hoofd 3-1 van maakte.

Zondag 22 oktober speelt ODC opnieuw thuis; om 14.30 uur wordt afgetrapt tegen Vlijmense Boys.

FOTO BOVEN: In sportpark Molenwijk probeert Remco Schellekens met een omhaal te scoren voor ODC. (Foto: Hans Verberk).

TAFELTENNIS

In de Boxtelse Recreatieve Tafeltennis Competitie (BRTC) heeft de Firma Fotografie de leiding overgenomen van Taverbo-Sabo 3. De nieuwe koploper boekte een flinke winst op Grand Café Rembrandt terwijl Taverbo-Sabo 3 genoegen moest nemen met een gelijkspel.

Op de derde speeldag in de BRTC was Firma Fotografie de grote winnaar. Stef Schellekens, Jordy en Henk van de Laak begonnen vol overtuiging aan de wedstrijd en na vijf partijen stond de ploeg al met 5-0 voor. Dankzij overwinningen van Gerrie Hoenselaars en Ad Brekelmans namens tegenstander Grand Café Rembrandt, werd de eindstand uiteindelijk 8-2.

TOPPER

De topper was deze week de partij tussen de nummers één en twee van vorig seizoen. In een spannend duel streden Taverbo-Sabo 3 en Taverbo-Sabo 1 om de punten. Eline Hermans (Taverbo-Sabo 3) beoefent de sport pas enkele maanden en was duidelijk niet opgewassen tegen de drie geroutineerde spelers Ronald van Dael, Frans van Dun en Cees Hems. Teamgenoot Uschi Meeuwis compenseerde dit door al haar enkelspelen te winnen. Ook Henk IJsseldijk won zijn partijen en versloeg Cees en Frans van Dun. Wel moest hij de winst aan Ronald van Dael laten na een spannende wedstrijd met een verlenging. De partij ging over de hele linie gelijk op: 5-5.

De twee overige wedstrijden in de BRTC eindigden beide in 6-4. Voor het team Rotsvast was dat een flinke tegenvaller omdat tegenstander De Dommel met slechts twee spelers aan tafel kon staan.Hierdoor stond dit team al met 3-0 achter. Dinie van den Nieuwenhuizen en Erik van der Schoot wonnen beide van Wim Jansen (De Dommel), maar Ad de Man bleek een maatje te groot. Bart Theeuwes van Rotsvast moest in Jansen zijn meerdere erkennen, al verloor hij in de vijfde game met het kleinst mogelijke verschil.

LAATSTE PLEK

De Horntreffers kwam in actie tegen Taverbo Sabo 4. Deze wedstrijd ging in de eerste helft gelijk op. Ad en Hans van Weert wonnen van Toon van Geel terwijl Mari Smits en Peter de Rooij ook de winst opstreken. De volgende duels kwamen echter op naam van De Horntreffers waardoor de wedstrijd eigenlijk al beslist was. Ondanks winst van Toon van Geel, was de eindstand 6-4 voor De Horntreffers.

Taverbo-Sabo 2 kwam niet in actie en tuimelde door deze resultaten van de vierde naar de laatste plek op de ranglijst.