Afbeelding
Foto: Peter de Koning

FOTOBOEK VAN RINI VAN OIRSCHOT VOOR ALLE VRIJWILLIGERS

Restauratie carillon nu écht ten einde

HENK VAN WEERT

De restauratie van het carillon in de Sint-Petrustoren, dat begin juni feestelijk opnieuw in gebruik werd genomen, is vrijdag officieel afgerond. Door de beiaard te finetunen en met een feestavond voor alle vrijwilligers die erbij betrokken waren.

's Middags was Tommy van Doorn, de vaste bespeler van zowel het carillon als het Smitsorgel van de monumentale kerk, volop in de weer om de mechaniek van het vijftig jaar oude en compleet gereviseerde klokkenspel nog wat bij te stellen. Dat deed hij in samenwerking met meester-beiaardier Arie Abbenes, onder meer bespeler van het carillon in de Utrechtse Domtoren.

's Avonds vond in de pastorie op Duinendaal een feestelijke bijeenkomst plaats waarbij alle vrijwilligers in het zonnetje werden gezet. Naast lovende woorden door Christ van Eekelen, die de restauratiewerkgroep aanstuurde, kregen zij een fotoboek overhandigd. Dat werd samengesteld door Rini van Oirschot, die de restauratie op de voet volgde met zijn fotocamera.

De scholieren van het Baanderenherencollege die meehielpen met de restauratie waren niet aanwezig. ,,Dat hebben we bewust niet gedaan om te voorkomen dat alcohol zou worden geschonken aan minderjarigen. Voor de jeugd houden we nog een speciale bijeenkomst", aldus woordvoerder Fons van Heesch van het restauratiecomité.

FOTO BOVEN: Namens het restauratiecomité spreekt Christ van Eekelen (links) de vrijwilligers die meehielpen met het herstel van het carillon toe in de pastorie op Duinendaal. (Foto: Peter de Koning).


Sint-Willibrorduskerk
Esch

ZATERDAG 19.00 eucharistieviering met samenzang. Voorganger is pater Hans de Visser. Intenties voor Harrie v.d. Meijden; Tonnie v.d. Meijden; overl. fam. Van der Meijden- v. Schijndel; voor de parochie.

MAANDAG 10.15 eucharistieviering in het Buitenhuis met zang door het Jozefkoor. Voorganger is emeritus pastoor Norbert Smulders.

MEDEDELINGEN

* Overleden. Vorige week is afscheid genomen van Henk van Overbeek (71). Moge hij nu delen in Jezus' verrijzenis uit de dood.

* Herdenking overledenen. De herdenking van de overledenen van het afgelopen jaar en de zegening van de graven en urnenmuur is dit jaar op zondag 29 oktober om 10.00. Er is dan geen eucharistieviering op zaterdagavond.

* Misintenties. De enveloppen met misintenties kunnen in de brievenbus van de voormalige pastorie worden gedeponeerd. Telefonisch doorgeven kan ook via 60 15 65.

* Aandacht voor zieken. Een zieke huisgenoot? Aandacht van de Essche geloofsgemeenschap gewenst? Laat het even weten aan Nelly Schevers, tel. 60 16 22.

SINT-LAMBERTUSKERK
GEMONDE

ZATERDAG 18.30 eucharistieviering met gemengd koor. Intenties voor Jan en Mina Schellekens- v.d. Eerden; Johannes en Albertha v.d. Schoot- Giezen; Adrianus en Francina v.d. Schoot- v. Osch; Adrie v.d. Schoot; Wilhelmus en Martina v.d. Schoot- v.d. Heijden; Annie Giezen; Mariet Groenendaal-Schepens (Vrouwen van Nu, KVO); Huub v. Rooij (verj); Willem Groenendaal-Schellekens; Wim v. Esch; Wil Groenendaal; Mariet Groenendaal-Schepens; Wout Groenendaal; Johannes v. Dinther (jgt); Sjaak v. Dinther (jgt).

DINSDAG 19.00 rozenhoedje bidden met aansluitend vespers, het liturgisch avondgebed.

DONDERDAG 19.00 rozenhoedje bidden.

MEDEDELINGEN

* Parochievrijwilligers. Dinsdag vergadert om 15.00 de kerngroep parochievrijwilligers.

PROTESTANTSE GEMEENTE
BOXTEL

ZONDAG 10.00 kerkdienst, geleid door mw. A. Otten uit Liempde. Voor de kinderen is er geen Paks in verband met de herfstvakantie. Organist is Ko Suurmond.

MEDEDELINGEN

Bereikbaarheid. Ds. C.A. Terlouw is bereikbaar via telefoonnummer (0411) 67 15 13 of 06-10 69 05 69.

Boxtel

Goede Sier

De expositie 'Goede Sier' van Kunstlicht99 trok in de maand september veel bezoekers. Reden voor de kunstenaarsvereniging om de tentoonstelling in galerie Le Garage aan de Prins Hendrikstraat 43 in Boxtel met een maand te verlengen. Tot en met 29 oktober zijn de sieraden van Nina Pjevac en modekunst door Agnes van Dijk iedere zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00 uur te bezichtigen.

Collecte voor Burkina Faso op Wereldmissiedag

Wereldmissiedag staat dit jaar in het teken van de katholieke kerk in Burkina Faso. In de Nederlandse kerken, óók die van de Heilig Hartparochie, wordt komend weekeinde, zaterdag 21 en zondag 22 oktober, gecollecteerd.

Missio Nederland steunt wereldwijd kinderen in nood, het pastorale werk in parochies en bisdommen en de opleiding van priesters, diakens, pastorale werkers en catechisten.

Missiezondag is het feest van de solidariteit. Dat vieren katholieken omdat zij deel uitmaken van een wereldwijde gemeenschap van mensen die verantwoordelijkheid voor elkaar nemen, aldus de werkgroep Missie, Ontwikkeling en Vrede (MOV) van de Heilig Hartparochie. Het laat hen niet onverschillig dat meisjes in Burkina Faso slachtoffer worden van een gedwongen huwelijk of dat vrouwen beschuldigd worden van hekserij en vervolgd worden.


Herdenking van
overledenen op
De Kleine Aarde

Op een nieuwe wijze invulling geven aan de jaarlijkse herdenking van dierbare overledenen op Allerzielen. Dat is het doel van de Boxtelse stichting VanOndersteBoven tijdens 'Lichtjes op De Kleine Aarde', donderdag 2 november vanaf 19.30 uur.

,,De Kleine Aarde is een locatie die ons verbindt met Moeder Aarde, ons bewust maakt van waar het leven begint. Het zaadje dat afsterft, ontkiemt en leidt weer tot nieuw leven", meldt Sjaak Beirnaert, een van de initiatiefnemers van stichting VanOndersteBoven. De bijeenkomst wordt onder meer opgeluisterd door kamerkoor Ratatouille; voorts worden verhalen verteld en namen van dierbaren genoemd. Op de vijver worden kaarsjes te water gelaten. Na afloop is er een samenkomst in het bezoekerscentrum van De Kleine Aarde aan het Klaverblad. Deelname is gratis; een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.