Wethouder Eric van den Broek overhandigde vanochtend een voucher van duizend euro aan de ondernemers in Breukelen. Van dit bedrag zijn gepersonaliseerde banieren aangeschaft. (Foto: Annelieke van der Linden).
Wethouder Eric van den Broek overhandigde vanochtend een voucher van duizend euro aan de ondernemers in Breukelen. Van dit bedrag zijn gepersonaliseerde banieren aangeschaft. (Foto: Annelieke van der Linden). Foto:

BOXTEL STIMULEERT INITIATIEF WINKELIERS MET DUIZEND EURO

In Breukelen, daar gaat de vlag uit...

Om te benadrukken welke ondernemers er in de Breukelsestraat en Stationsstraat gevestigd zijn, hangen er vanaf zaterdag 45 kleurrijke banieren in het winkelgebied. De gemeente Boxtel droeg duizend euro bij, afkomstig uit het economisch stimuleringsbudget dat drie jaar geleden werd gelanceerd.

De vlaggen bestaan uit het bekende locatiepunt van Google Maps, gevormd tot een hartje waarin kleurige logo's van kleerhangers, bestek, bloemen en wijnflessen zijn afgedrukt, inclusief slogans als 'om in te lijsten' of 'slaap lekker'. De winkeliers hebben gekozen voor gepersonaliseerde banieren, waarbij onderaan hetzelfde motto staat: 'Breukelen waar anders'. De Gruiter Graphic Design ontwierp de vlaggen. ,,In drie tot vier maanden is dit plan uitgevoerd", vertelt Brigitte Brok van decoratieshop De Slaaphoek trots. ,,De samenwerking is goed; iedereen wilde meedoen. Met deze banieren kunnen we laten zien dat hier veel ondernemers zitten én dat het aanbod behoorlijk divers is."

Wethouder Eric van den Broek noemde het vlaggeninitiatief van de winkeliers in Breukelen hét voorbeeld van hoe het economisch stimuleringsbudget gebruikt moet worden. ,,Verschillende initiatieven, zoals de app Dino Hunter Boxtel, brengen potentiële klanten met zich mee. Vervolgens is het aan de winkeliers om deze kansen te verzilveren. In Breukelen wordt daar hard aan gewerkt, ik hoop dat het zijn vruchten afwerpt."