Boxtel verstrekt vouchers voor sociaal ondernemen

Ondernemers over de streep trekken om mensen met een beperking in dienst te nemen. Dat is het doel van vijftien vouchers à duizend euro die de gemeente Boxtel uit gaat geven. Het is een tegemoetkoming in de kosten die bedrijven moeten maken om een zogeheten PSO-keurmerk te verwerven.

PSO is een afkorting van Prestatieladder


Sociaal Ondernemen. Voordat bedrijven voor dit keurmerk in aanmerking komen, worden zij doorgelicht tijdens een audit. ,,Tijdens de innovatieve route op Ladonk zagen we zaterdag al mooie voorbeelden van bedrijven die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst hebben. WSD vanzelfsprekend, maar ook Holland Recycling en Ecotap. Maar we streven ernaar dat meer ondernemingen medewerkers met een beperking aannemen", vertelde wethouder Eric van den Broek dinsdag voorafgaand aan de wekelijkse collegevergadering van B. en W. Hij vervolgde: ,,Als gemeente willen we het PSO-certificaat ook halen. We vinden dat we een aanjaagfunctie hebben."

Donderdag 26 oktober is er een informatieavond waar ondernemers voorlichting krijgen over de wijze hoe zij het PSO-keurmerk kunnen behalen.