Afbeelding
Foto: Peter de Koning

Schijndelsedijk weekend lang autoluw

Een groot deel van de zijwegen van de provinciale weg N618 tussen Boxtel en Schijndel is de voorbije weken al voorzien van nieuw asfalt. Vanaf morgenavond, vrijdag 13 oktober, is de hoofdweg aan de beurt. Tot en met maandag 16 oktober 06.00 uur is de weg afgesloten voor verkeer.

Naast het asfalteren van de zijwegen is de bovenste graslaag van de bermen verwijderd. De hoofdweg wordt aan beide kanten verbreed. Daarnaast worden houten geleiderails geplaatst langs de rijbaan om de veiligheid van automobilisten te garanderen. Er komen namelijk nieuwe bomen langs de N618 te staan. Vorig jaar werden vanwege essentaksterfte honderden bomen gerooid. In de plannen was in eerste instantie ook opgenomen dat een groot aantal lantaarnpalen zou verdwijnen, maar daar staken buurtbewoners een stokje voor, omdat zij dit besluit nadelig vonden voor de veiligheid van landbouwverkeer en fietsers.

De totale werkzaamheden nemen enkele maanden in beslag. Op deze weekendafsluiting na blijft de N618 vooralsnog toegankelijk voor het automobilisten. Zij kunnen wel te maken krijgen met lichte vertraging, omdat soms een weghelft wordt afgezet.

FOTO BOVEN: Vanaf morgen om 20.00 uur is de provinciale weg tussen Boxtel en Schijndel bijna drie dagen lang afgesloten voor het verkeer. De weg wordt voorzien van een nieuwe asfaltlaag. (Foto: Peter de Koning).