Afbeelding
Foto: Gerard Schalkx

BOXTELSE KAPSALON WINT PRESTIGIEUZE WEDSTRIJD

Glimmende trofee voor Iris Kappers

ANNELIEKE VAN DER LINDEN

Met een verhoogde hartslag namen Iris Schoenmakers (Iris Kappers) en enkele collega's maandag deel aan enkele workshops in Ede. Pas daarna zou immers de uitreiking van de wedstrijd van kappersmerk Trinity Hair Care Trophy plaatsvinden. Toen Schoenmakers de jury de woorden 'strakke kniplijnen en kleuren waarvan de glans vanaf spat' hoorde uitspreken, wist ze: 'die prijs is voor mij'. In de damescategorie behaalde de Boxtelse kapsalon de eerste plaats met model Anouk Driessen, terwijl de onderneming met de haarcoupe van Jeroen van de Ven op plek twee eindigde in de categorie 'heren'.

Een hele dag trok Iris Kappers ervoor uit om deel te nemen aan de voorronde van kapperswedstrijd Trinity Trophy. Via een oproep op sociale media werd om haarmodellen gevraagd. In juli kregen zij bij Meneer van Dommelen een nieuwe look; van top tot teen. Iris Kappers werkte hiervoor samen met een modefotograaf, stilist en visagist. ,,Dat was een ontzettende leuke dag", vertelt Schoenmakers. ,,Je gaat met een heel team aan de slag er iets moois van te maken."

Vorige maand werd duidelijk dat Iris Kappers in twee categorieën kans maakte op een Trinity Trophy. In de categorie 'dames' werd Schoenmakers zelf genomineerd. Zij gaf model Driessen een opvallende look. Haar collega Patty Zwinkels is genomineerd in de categorie 'heren'. Zij voorzag model Van de Ven van een hippe haarcoupe. ,,Een kapsel is iemands visitekaartje en kan een mens compleet veranderen. Je moet als kapper dus zorgen voor een compleet plaatje door middel van vormen, kleuren en styling", legt Schoenmakers uit. ,,Daarom vond ik het zo mooi dat de jury ook breder keek en de combinatie van kleur, styling en vorm benoemde." Ze ontving een fraaie trofee die inmiddels een mooie plek heeft gekregen in de zaak aan de Molenstraat.

Na de prijsuitreiking konden alle bezoekers aan de Trinity Hair Care Trophy nog genieten van een show van de haarmodelijn. De telefoon van Schoenmakers stond inmiddels roodgloeiend. ,,Ik kreeg bericht na bericht", glundert Schoenmakers. Ook de dagen erna kregen zij en haar collega's volop reacties. ,,Het leverde zelfs al nieuwe klanten op." Ze noemt de winst 'een bekroning van haar werk'. ,,Er wordt wel eens gezegd dat het kommer en kwel is in het centrum van Boxtel, maar er zijn genoeg ondernemers die nauw samenwerken en daar de vruchten van proberen te plukken. Kijk naar de dag in juli die wij organiseerden bij Meneer van Dommelen en daar de samenwerking opzochten met een visagist, stilist en fotograaf. Door bewust lokaal te kiezen, help je elkaar verder."

FOTO BOVEN: Iris Schoenmakers voorzag Anouk Driessen in juli van een coupe met strakke kniplijnen en glanzende kleuren. Het leverde haar een eerste prijs in de kapperswedstrijd Trinity Hair Care Trophy op in de categorie 'dames'. (Foto: Gerard Schalkx).

De Walnoot

VRIJDAG 13 OKTOBER

Koning Willem 1 College        08.00

Kaarten KBO        13.00

Vrij biljarten        13.00

Dansmariekes        18.30

MAANDAG 16 OKTOBER

Koning Willem 1 College        08.00

Pilates        10.00

Biljarten De Walnoot        13.00

VCB Yoga        13.00

Kaarten IVV        14.00

DS Fotocursus        19.00

Rikken en jokeren        20.00

DINSDAG 17 OKTOBER

Koning Willem 1 College        08.00

Biljart Ursulanen        09.00

Koffie-inloop        10.00

Biljarten KBO        13.00

Bridgeclub Revanche        19.30

WOENSDAG 18 OKTOBER

Koning Willem 1 College        08.00

Biljart Ursulanen        09.00

Gym        09.00

Rijbewijskeuring        09.00

Yoga        10.30

Kienen IVV        13.30

DONDERDAG 19 OKTOBER

Koning Willem 1 College        08.00

Biljart Ursulanen        09.00

Biljart        13.00

KBO Bridge        13.00

Inloop bridgeclub Revanche        13.00

Kienen Daphnia        20.00

De foto die I