MAASTRICHT DELFT ONDERSPIT IN DE BRAKEN

Welkome overwinning voor basketballers JRC

Voor de basketballers van JRC stond er zondag in sportcomplex De Braken een duel tegen de Maastricht Knights op het programma. Vooraf was weinig bekend over deze nieuwkomer in de competitie. Coach Miguel Olieviera waarschuwde het team wel voor individuele klasse bij de tegenstander. JRC beschikte deze wedstrijd over een nagenoeg complete selectie en boekte na twee nederlagen op rij weer eens een overwinning: 65-47

Vanwege blessures ontbraken Jaap van Loon en David Gil Ortells, maar de selectie was aangevuld met Corné Linssen, Willem van Loon en Jasper Verhoeven. Voorafgaand aan de wedstrijd ontvingen de scheidrechters een chocolaatje en werden ze op de foto gezet met de spelers van JRC in het kader van de 'Week van de Scheidsrechter'.

JRC startte de wedstrijd niet scherp en keek na vijf minuten al tegen een kleine achterstand van zes punten aan. De aanval liep nog niet en Maastricht sloeg een kleine gaatje dankzij enkele driepunters. In de slotfase van het eerste kwart en het begin van het tweede kwart werd echter de basis gelegd voor de uiteindelijke overwinning van JRC. De gasten uit Maastricht werden goed afstopt en JRC pakte enkele 'inside en outside scores'. Een hoofdrol was weggelegd voor Willem van Loon. Hij tekende voor twee driepunters binnen een minuut.

Vanaf dat moment leek de wedstrijd uit de handen te glippen van de scheidsrechter. Voor harde overtredingen werd niet gefloten en JRC had hier het meeste last van. Met name Jur van Bussel werd enkele keren hard geraakt. Uiteindelijk rustte de thuisploeg met een comfortabele voorsprong van elf punten.

In de rust werd besproken dat de spelers geen commentaar meer mochten geven op de scheidsrechter en dat de basketballers zich op hun eigen spel moesten concentreren. Dit lukte redelijk. In het derde kwart waren de ploegen gewaagd aan elkaar. JRC consolideerde om in het vierde kwart de voorsprong verder uit te bouwen naar vijftien punten door scores van Floris de Jongh en Van Bussel. Vanaf dat moment konden de gasten niet meer terugkomen.

Na twee nederlagen was de overwinning voor JRC zeer welkom. Toch zijn er enkele verbeterpunten waar de komende weken aan gewerkt moet worden. Zo verliepen de vrije worpen belabberd en was de organisatie van de aanval met vlagen erg rommelig. De komende twee weken zijn er geen wedstrijden. Zaterdag 28 oktober bezoekt JRC de Black Eagles in Rosmalen.

FOTO RECHTS: Basketballer Freek Clercx van JRC in actie. (Foto: Hans Verberk).

Sport Kort

Erik Faes op WK judo

De oud-Boxtelse judoka Erik Faes en zijn partner Niels Neumann zijn vrijdag tweede geworden op het wereldkampioenschap Nage no Kata in de categorie tot 36 jaar. Het duo eindigde slechts één punt achter de Braziliaanse kampioenen. Met deze prestatie kwalificeerden Faes en Neumann zich voor het wereldkampioenschap kata, een dag later. Hier eindigde het koppel op een zesde plaats. In mei werden Faes en Neumann al Europees kampioen.

Sparrenbosloop

Traditioneel staat op de laatste zondag van oktober de Don Quichotte Sparrenbosloop van atletiekvereniging Marvel op het programma. Dit jaar vindt de vijftigste editie plaats; aanleiding voor de organisatie om de opzet van de wedstrijd en het parcours te vernieuwen. Lopers kunnen kiezen uit 3,3, 6,7 of 10 kilometer. Voor de jeugd van zes tot en met twaalf jaar wordt om 10.30 uur een speciale kidsrun over 1.500 meter gehouden. Vooraf inschrijven is mogelijk via www.avmarvel.nl of op de dag zelf bij het inschrijfbureau in het bosgebied.