LERAAR WIM VERHOEVEN MET PENSIOEN

Lambertusdag in Gemonde

Voor leerlingen van de basisschool in Gemonde staat morgen, vrijdag 13 oktober, in het teken van de jaarlijkse Lambertusdag. Tijdens deze feestelijke dag neemt Wim Verhoeven een belangrijke plaats in. De leerkracht gaat binnenkort met pensioen.

Na de opening van de Lambertusdag wordt om 09.00 uur een roofvogelshow gehouden in de pastorietuin. Hierbij zijn niet alleen de basisschoolleerlingen, maar ook andere inwoners welkom. Een deel van de kinderen blijft op school om te knutselen en halverwege de ochtend wisselt het programma voor beide groepen. Na de middag zijn alleen de bovenbouwleerlingen nog op school. Voor hen worden een fotospeurtocht en quiz georganiseerd.

NATUUR

De Lambertusdag staat ook in het teken van Gemondenaar Wim Verhoeven, al tientallen jaren leerkracht op basisschool Sint-Lambertus. Hij gaat in november met pensioen. Een aparte feestdag was voor hem niet nodig; liever combineerde hij zijn afscheid met de jaarlijkse feestdag. Dat de docent een voorliefde heeft voor de natuur, is algemeen bekend onder (oud-)leerlingen. Zo organiseerde Verhoeven met enige regelmaat een vroege vogeltocht waarbij hij samen met zijn leerlingen omstreeks zes uur 's ochtends op pad ging om dieren te spotten. ,,Uiteraard heb ik ook wat voor de kinderen in petto tijdens de Lambertusdag, maar dat moet nog een verrassing blijven", aldus Verhoeven.