Afbeelding
Foto: Peter de Koning

What's Up, Hugo & Figo?

Hugo Didde en Figo Steenhardt Carré zitten al in groep 3 en zijn twee stoere en dappere jongens. Ze liepen namelijk de Griezeltocht die is uitgezet door de voor- en vroegschoolse educatie (VVE) wijk Centrum in het kader l. En het leuke is: deze tocht kan nog tot en met zondag 15 oktober gelopen worden.

Wat hebben jullie gedaan?? Hugo: ,,We moesten allemaal letters zoeken: de 'O', de 'A' en de 'R'. Van deze letters kon je een griezelwoord maken. Ik deed samen met papa, mama en mijn zusje en broertje mee." Figo: ,,De letter 'R' was moeilijk te vinden, die was op een winkelraam geplakt en hier ging 's avonds een luik voor. Ik heb twaalf van de veertien letters zelf ontdekt. En samen met mama heb ik de oplossing gevonden. "

Wat vonden jullie van de spannende tocht? Hugo: ,,Ik vond de speurtocht heel leuk. En helemaal niet spannend. Het was wel heel ver lopen. Aan het einde wilde ik niet meer, maar mama zei dat het nog maar een klein stukje was en toen heb ik de tocht helemaal afgemaakt." Figo: ,,Ik vond de plaatjes waarop de letters stonden heel leuk. Het waren boekkaften en ik heb er heel veel gevonden: 'Platvoetje', 'Dolfje Weerwolfje', 'Woeste Willem' en nog veel meer."

Dat zijn veel boeken. Wat is jullie lievelingsgriezelboek? Figo: ,,Ik ken er eigenlijk maar eentje. Het boek dat de juf voorlas: 'Een miniheks in het weerwolvenbos'." Hugo: ,,'Woeste Willem' heeft grappige plaatjes. Maar 'De Gruffalo' vind ik het engste boek." Figo: ,,O ja, dat is een super eng boek. Net als 'De griezelverhalen van Piet Piraat'."

Hebben jullie zelf wel eens iemand laten schrikken? Figo: ,,Ik heb mama ooit heel erg laten schrikken door me te verstoppen en 'boe' te roepen. Ze liet bijna alles uit haar handen vallen." Hugo: ,,En Figo en ik hebben de juf een keer laten schrikken met nepspinnen. Ze dacht dat het echte dieren waren…."

Wat vinden jullie zelf stiekem eng? Hugo: ,,Dat een enge meneer of mevrouw me ontvoert." Figo: ,,Dat ik 's nachts ergens tegenaan bots."

FOTO RECHTS: Hugo Didde (links) en Figo Steenhardt Carré. (Foto: Peter de Koning).