Afbeelding
Foto:

EXTRA RAADSVERGADERING OP 23 OKTOBER

Haaren binnenkort in gesprek met provincie

CARRY DIRKX

Een meerderheid van 56 procent van de stemmers koos vorige week tijdens de burgerpeiling voor opsplitsing van de gemeente Haaren. De provincie Noord-Brabant stuurt al langer aan op een snelle opsplitsing van Haaren en gedeputeerde Anne-Marie Spierings geeft aan in gesprek te willen met burgemeester en wethouders. Een concrete afspraak is er echter nog niet.

Spierings reageerde op de uitslag van de burgerpeiling met een schriftelijke reactie. Daarin staat: ,,De burgerpeiling laat zien dat er onder de inwoners van Haaren draagvlak is voor de opsplitsing van de gemeente. Dit is in lijn met het eerdere besluit van de gemeenteraad over de bestuurlijke toekomst van Haaren. Ik ga graag het gesprek aan met het college van B. en W. over hoe zij een vervolg geeft aan het raadbesluit tot splitsing." Een concrete afspraak is er nog niet, maar er is wel al contact, zegt de woordvoerder van Spierings. Burgemeester Jeannette Zwijnenburg en de wethouders van de gemeente Haaren zeggen echter nog niks vernomen te hebben van de provincie.

Ook de burgemeester van de gemeente Haaren reageerde deze week, via een persbericht, op de burgerpeiling. Daarin staat dat ze 'iedereen in de gemeente die


Gimmese Smart geeft concert in zaal De Schuif

Het smartlappenkoor Gimmese Smart geeft vrijdag 24 en zaterdag 25 november haar jaarlijkse concerten in zaal De Schuif. Het koor wordt daarbij ondersteund door de band Gestel-United.

Gimmese Smart belooft bezoekers een avond vol feest en plezier waarbij iedereen kan meezingen. Beide avonden begint het concert om 20.00 uur. Kaartjes à vier euro zijn vanaf donderdag 19 oktober verkrijgbaar bij zaal De Schuif, benzinepomp Bart Schellekens, Uw Vakzaak Willy Schellekens en The Read Shop in Sint-Michielsgestel.


Repair café

Vrijwilligers en bezoekers van het Repair Café in Gemonde hebben vorige week met een cadeautje en een dankwoord afscheid genomen van naaister Anneke van Genuchten. Christine van Boven neem vanaf het eerstvolgende Repair Café op woensdag 29 november van 10.00 tot 12.00 uur in dorpshuis De Kei het naai- en verstelwerk voor haar rekening.

zijn of haar stem heeft uitgebracht hartelijk wil danken voor de betrokkenheid'. Zij noemt de burgerpeiling een mooie vorm om de meningen van de mensen in de dorpen te horen en roept de gemeenteraad op om het heldere signaal dat de inwoners hebben gegeven serieus te nemen en mee te laten wegen in de besluitvorming. De gemeenteraad van Haaren komt maandag 23 oktober tijdens een extra vergadering bij elkaar om te praten over de toekomst van Haaren. Dit op initiatief van de politieke partij Progressief '96. De gemeenteraad neemt binnen drie maanden na de burgerpeiling verdere besluiten over de toekomst van de gemeente. De vier dorpen Esch, Biezenmortel, Haaren en Helvoirt worden waarschijnlijk toegevoegd aan omliggende buurgemeenten. Hoe en in welk tempo dat moet gebeuren, zal de komende tijd het onderwerp zijn.


Regenboogvlag
wappert in Haaren

Iedereen moet het hele jaar door zichzelf kunnen zijn. Dat is het doel van de Coming Out-dag, ieder jaar op 11 oktober. Reden voor de gemeente Haaren om op enkele plekken een zelfontworpen regenboogvlag te laten wapperen.

De vlag, waarbij het bekende gemeentelogo alle kleuren van de regenboog draagt, wappert zowel bij het gemeentehuis aan het Mgr. Bekkersplein als bij de milieustraat aan de Helvoirtseweg. Daarnaast paste de gemeente Haaren gisteren de profielfoto's van haar Twitteraccount en Facebookpagina aan. (Foto: gemeente Haaren).