De hemelwaterafvoer van Sacre Coeur, de voormalige Heilig Hartkerk, wordt vernieuwd. Gresbuizen worden vervangen door pvc-pijpen. (Foto: Henk van Weert).
De hemelwaterafvoer van Sacre Coeur, de voormalige Heilig Hartkerk, wordt vernieuwd. Gresbuizen worden vervangen door pvc-pijpen. (Foto: Henk van Weert). Foto:

MICHIEL DE GROOT HEEFT NOG GEEN HUURDER GEVONDEN

Sacre Coeur krijgt nieuwe riolering

Deze week is gestart met het vernieuwen van de riolering van Sacre Coeur. Oude gresbuizen, die deels waren verzakt, worden vervangen door pvc-pijpen. Ook wordt de hemelwaterafvoer hersteld, meldt Michel de Groot, eigenaar van de voormalige Heilig Hartkerk aan de Baroniestraat. Eerder dit jaar werden de koperen regenpijpen gestolen.

De Groot gaf dinsdagmiddag aan nog geen huurder te hebben gevonden voor het rijksmonument. De Waalrese zakenman kocht het neogotische gebouw vorig jaar van de Heilig Hartparochie met als doel er een congres- en evenementencentrum van te maken. Ook zouden er appartementen worden gerealiseerd.

In afwachting van de benodigde omgevingsvergunning voor de verbouwing, verwijderde De Groot begin februari de vloer uit het gebouw dat hij had herdoopt tot Sacre Coeur. De werkzaamheden werden op last van de gemeente Boxtel stilgelegd op straffe van een dwangsom. Uiteindelijk besloot De Groot van zijn ambitieuze plannen af te zien en een huurder te zoeken.

Die is dus nog niet gevonden. ,,Ondertussen zorg ik natuurlijk wel voor het onderhoud aan het gebouw. Zo heb ik een beschadigde pilaster bij de poort tussen de kerk en de pastorie hersteld. Bovendien werk ik aan de voorbereidingen om een nieuwe vloer in de vroegere godshuis te leggen."

De werkzaamheden aan Sacre Coeur worden uitgevoerd door medewerkers van het Boxtelse aannemingsbedrijf Van Pinxteren.