Afbeelding
Foto: Hans van Doorn

LEVENSLIEDFESTIVAL SMAAKT NAAR MEER

Bijzondere momenten tijdens Hollandse Kost

PÅL JANSEN

Afgeladen stond manege De Langspier zaterdag vol. Met ruim twaalfhonderd feestvierders was het festijn Hollandse Kost XL praktisch uitverkocht. Dankzij een goede sfeer, een incidentloze avond, nul klachten, tevreden artiesten, bijzondere momenten en een uitbundig publiek kijkt organisator en zanger Jordy van den Boer meer dan tevreden terug op de tweede editie van het levensliedfeest van Boxtel. ,,Danny de Munk zet niet vaak iets op Instagram over optredens, maar over Hollandse Kost XL wel", verwijst Van den Boer naar De Munk die de loftrompet over de organisatie stak.

Voor Van den Boer was het naast een succesvolle avond ook een feest met enkele bijzondere momenten. Zo bleek voorafgaand aan Hollandse Kost XL dat misschien wel zijn grootste fan Joost uit Boxtel gaat verhuizen. ,,Omdat hij iemand is met een verstandelijke beperking, wordt het straks moeilijker om vanuit zijn nieuwe woonplaats naar Hollandse Kost XL te gaan. Ik heb hem op het podium gehaald en voor hem het lied 'M'n favoriet' gezongen. Dat was een heel bijzonder momentje."

PUUR

Maar er waren meer bijzondere momenten op de avond. Van den Boer: ,,Een ander hoogtepunt voor mij persoonlijk was het nummer 'Hé Ouwe' van André Hazes junior dat ik akoestisch zong. Jeroen Pennings van Modern Classic Music School, een goede kameraad, begeleidde mij op gitaar."

Van den Boer kijkt verder terug op een feest waar de sfeer prima was. ,,We hadden nul incidenten en er waren geen klachten over Hollandse Kost XL binnengekomen. Daar heeft iedereen binnen de organisatie hard voor geknokt en dat is ook zo uitgekomen", vertelt de Boxtelaar. En om het volgend jaar weer een succes te laten worden, gaat Van den Boer binnenkort alweer aan de slag. ,,Er is toch echt wel een jaar voor nodig om zoiets te organiseren. We gaan volgende week kijken wat de mogelijkheden zijn voor de volgende editie."

FOTO ONDER: Naast optredens van onder meer Danny de Munk, Django Wagner en Samantha Steenwijk vermaakte ook organisator Jordy van den Boer het publiek van Hollandse Kost XL. (Foto: Hans van Doorn).