Kinder-high tea voor goede doel bij 't Bakhuys

Rianne Doornekamp, eigenaresse van theetuin 't Bakhuys aan De Bocht 4 in Lennisheuvel doet een keer per jaar een donatie aan een goed doel. Woensdag 18 oktober organiseert ze een lekkere high tea voor kinderen. De opbrengst gaat naar CliniClowns.

De high tea is voor én door kinderen. Zo krijgt Doornekamp hulp van enkele jeugdige serveerders. CliniClowns organiseert leuke activiteiten voor kinderen die in het ziekenhuis liggen. Op deze manier laten ze hen even de pijn en hun ziekte vergeten door ze te laten lachen. ,,Zelf heb ik ook ervaring met de CliniClowns", aldus Doornekamp. ,,Mijn jongste dochter onderging een grote operatie en lag daarom in het ziekenhuis. Als je meemaakt hoe de clowns van deze tijd iets leuks kunnen maken en je het lachende gezicht van je dochter ziet, dan is dat heel mooi. Daarom wil ik dit jaar een actie organiseren ten bate van CliniClowns."

De high tea is bedoeld voor kinderen van 7 tot 12 jaar. Deelname kost 11,50 euro; de totale opbrengst komt ten goede aan CliniClowns. Aanmelden is mogelijk via www.hightea-theetuin.nl. Het is ook mogelijk rechtstreeks een bedrag te doneren via www.cliniclowns.nl/steun-ons/acties/kom-in-actie/actie/kinder-high-tea-voor-kinderen-door-kinderen.


Negen dagen geen treinverkeer van en naar Tilburg

Tijdens de herfstvakantie rijden er geen treinen tussen Boxtel en Tilburg. Vanaf zaterdag 14 oktober worden reizigers negen dagen lang met bussen vervoerd. De wissels en sporen op het traject worden vernieuwd; ook krijgt het station in Oisterwijk een onderdoorgang van het ene naar het andere perron. Op het station Tilburg Universiteit wordt de breedte van het eilandperron meer dan verdubbeld. Boven wordt het emplacement op Tilburg Centraal vernieuwd.

De overweg waar treinreizigers op station Oisterwijk nu gebruik van moeten maken verdwijnt en maakt plaats voor een tunneltje. De ruwbouw daarvan staat al klaar naast het spoor en wordt in zijn geheel op zijn plek geschoven. Daarvoor wordt het spoor opgebroken. Het station in Oisterwijk krijgt bovendien een entree aan de noordzijde.

De werkzaamheden hebben niet alleen gevolgen voor het traject tussen Tilburg en Boxtel; ook tussen Tilburg en 's-Hertogenbosch rijden negen dagen lang geen treinen. Bovendien ondervindt ook het spoorvervoer tussen Tilburg en Breda hinder. Reizigers wordt geadviseerd kort voor vertrek de reisplanner te raadplegen. Zij moeten rekening houden met vijftien tot dertig minuten extra reistijd.


Goede Sier

De expositie 'Goede Sier' van Kunstlicht99 trok in de maand september veel bezoekers. Reden voor de kunstenaarsvereniging om de tentoonstelling in galerie Le Garage aan de Prins Hendrikstraat 43 in Boxtel met een maand te verlengen. Tot en met 29 oktober zijn de sieraden van Nina Pjevac en modekunst door Agnes van Dijk iedere zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00 uur te bezichtigen.