JRC speler Freek Clercx sprong actie
JRC speler Freek Clercx sprong actie Foto: Hans Verberk

Jeugdweekend bij rugbyclub Ducks

Ducks Brabarians behaalde in 's-Hertogenbosch een ruime 51-17 overwinning op het tot dan toe ongeslagen Bokkenrijders Roermond. In de eerste helft ging het duel nog gelijk op en met een ruststand van 17-10 lag de wedstrijd nog volledig open. Echter, in de tweede helft kraakte Roermond op fysiek gebied, terwijl Brabarians er een aantal wissels tegenaan gooide en de Bokkenrijders langdurig terugdrong op eigen helft.

Scores konden in de tweede helft dan ook niet uitblijven. Vooral via de line-out op Bas Steenbeeke ontstond balbezit dat werd omgezet in goed voorwaarts werk of lijnaanvallen. Er werd met enige regelmaat gescoord. In de laatste minuut kwam Bokkenrijders nog tot scoren, maar dit woog niet op tegen de talrijke tries van Brabarians. Door de overwinning staat de ploeg nu op de tweede plaats achter het nog ongeslagen The Elephants.

Komend weekend is Brabarians vrij, in tegenstelling tot de jeugd van Ducks. Alle ploegen spelen zaterdag 7 oktober in sportpark Den Wielakker. Een mooie kans voor het publiek om het groeiende jeugdrugby van Ducks te bekijken. De turven, benjamins en mini's (TBM) van 5 tot en met 11 jaar, trainen van 09.30 tot 11.00 uur, terwijl de cubs om 10.30 uur uitkomen tegen Oemoemenoe Middelburg. Om 12.00 uur rugbyen de junioren tegen The Dukes uit 's-Hertogenbosch. Als afsluiting van de middag spelen de colts om 13.00 uur, ook tegen The Dukes.

De cubs strijden mee om de bovenste plaats, de junioren en colts gaan voor hun eerste overwinning. Jeugd die interesse heeft in rugby, kan zich die dag aanmelden voor een gratis training.