Boven, v.l.n.r.: Kars Jansen, Thijmen Schoenmakers, Luca Loria, Max Wetzels, Victor Roubos, Daan van Laere, Wibe Langerwerf en Omar Iqbal. Onder, v.l.n.r.: Gijs Lagerweij, Boris Langerwerf, Nout Jansen, Alexander Broos, Juul Dupont, Bob Wetzels en aanvoerder Bram Schröder. (Foto: MEP).
Boven, v.l.n.r.: Kars Jansen, Thijmen Schoenmakers, Luca Loria, Max Wetzels, Victor Roubos, Daan van Laere, Wibe Langerwerf en Omar Iqbal. Onder, v.l.n.r.: Gijs Lagerweij, Boris Langerwerf, Nout Jansen, Alexander Broos, Juul Dupont, Bob Wetzels en aanvoerder Bram Schröder. (Foto: MEP). Foto:

JONGENS A1 EN B1 STRIJDEN OM PLEK IN LANDELIJKE COMPETITIE

Hockeyvrouwen MEP blijven winnen

De vrouwenploeg van de Boxtelse hockeyvereniging MEP won zondag knap met 1-2 in Oss. Winnen doen de concurrenten ook, zodat er al min of meer zich een kopgroep in de poule begint af te tekenen. Ook de hockeymannen proefden na enkele nederlagen weer het zoet van de overwinning. In Schijndel werd met 1-3 gewonnen van De Hopbel.

De hockeysters kenden een moeizaam begin, maar daarna ging het gelijk op zondag in Oss. MEP creëerde de nodige kansen en het was Noortje Willemsen die de Boxtelse vrouwen op voorsprong zette: 0-1. Dat was ook de ruststand.

Oss kwam in de tweede helft uit een rebound van de strafcorner langszij en het leek erop dat MEP voor de tweede keer in het seizoen op shoot-outs afstevende. Oss raakte zichtbaar gefrustreerd, terwijl de MEP-vrouwen volwassen bleven hockeyen. Het moment van de middag kwam vlak voor tijd toen Janneke Vissers met een prachtige backhand in de kruising MEP alsnog naar de winst sloeg. De derde uitzege was een feit. Zondag 15 oktober spelen de hockeyvrouwen thuis tegen nieuwkomer Boxmeer. Beide ploegen troffen elkaar nog niet eerder in competitieverband. Afslag in sportpark Molenwijk om 12.30 uur.

STAND EERSTE KLASSE

Warande        5-15        HCAS        5-7

MEP        5-14        HOD        5-6

Eindhoven        5-13        Oss        5-6

Hopbel        5-11        Civicum        5-1

Venlo        5-8        Boxmeer        5-1

Goirle        5-8        St.-Oedenrode        5-0

ALTIJD LASTIG

De Hopbel uit is altijd een probleem voor MEP. Daar wilde coach Erik Verzijden dit jaar vanaf. De Boxtelaren misten veel kansen, maar speelden in de beginfase ook niet sterk en met te weinig overtuiging.

Gijs de Wild zette MEP na een kwartier op voorsprong. Hoewel keeper Vekemans een Hopbel-aanvaller met geen haar krenkte, kreeg hij tot zijn grote verbazing toch een strafbal tegen. Die werd benut en dat bepaalde de ruststand.

Coach Verzijden sprak een hartig woordje met zijn mannen in de rust en in de tweede helft zat er ook meer spirit in de Boxtelse ploeg. Tim van de Ven tikte de 1-2 binnen en Pieter Langenhuijsen gaf de Schijndelaren de genadeklap: 1-3. De coach was zeer tevreden en wil nu doorstomen met een reeks overwinningen. Ook was hij zeer opgetogen over het debuut van Bram van Zandbeek.

Zondag 15 oktober komt Berkel-Enschot naar Boxtel. Ook zo'n ploeg die MEP traditiegetrouw handenvol werk bezorgt. Verzijden rekent zondag op mooi weer én op de publieke steun. Afslag zondag in sportpark Molenwijk om 14.45 uur.

STAND EERSTE KLASSE
Venlo        5-14        HOD        5-8
Weert        5-12        Maastricht        5-6
Helmond        5-10        Oss        5-6
HCAS        5-10        Concordia        5-4
MEP        5-9        Hopbel        5-3
Berkel-Enschot        5-8        Rosmalen        5-0

PLAY-OFFS

Sinds de start van de competitie nemen jongensteams A1 en B1 van MEP deel aan de voorrondes voor de landelijke competitie. Deze wedstrijden vinden plaats in de regio Zuid-Nederland en worden gespeeld in drie poules. Na zes wedstrijden bepaalt de eindstand in welke competitie de betreffende teams gaan spelen voor de rest van het seizoen. De ploegen die in de poule op de hoogste plek eindigen, kwalificeren zich voor de landelijk competitie. De nummers twee komen uit in de super A- of B-competitie, ook op landelijk niveau. Ze plaatsen zich tevens voor de play-offs. Tijdens deze wedstrijden strijden drie teams om een laatste plek voor de hoogste landelijke competitie. De nummers drie plaatsen zich ook voor de supercompetitie, terwijl de hockeyteams die als laatste eindigen in de poule degraderen naar de subtopklasse.

Beide MEP-ploegen hebben zich na vier van de zes wedstrijden geplaatst voor de super A- en B-competitie. Voor JB1 is dit het derde opeenvolgende jaar dat deze klasse wordt behaald, terwijl jongens A1 voor de eerste keer uitkomst in deze klasse. Omdat beide Boxtelse ploegen als tweede zijn geëindigd in hun poules, hebben ze zich gekwalificeerd voor de play-offs. Zaterdag 14 oktober strijden de teams dan ook voor een plek in de hoogste landelijke competitie. Deze wedstrijden worden gehouden bij hockeyclub HOD in Valkenswaard.

Programma zaterdag 14 oktober

JA1: Zwart-Wit - MEP        12.00/15.20

JA1: Breda - MEP        13.20/16.00

JB1: Venlo - MEP        11.20/14.00

JB1: MEP - MOP        13.20/16.00