VHC TREKT AAN HET LANGSTE EIND

HCB '92 krijgt geen beloning voor vechtlust

De handbalsters van de Boxtelse vereniging HCB '92 reisden afgelopen weekeinde af naar Valkenswaard voor een duel tegen VHC. Waar beide ploegen in de eerste helft nog aan elkaar gewaagd waren, was dit spelbeeld in het tweede gedeelte anders. De thuisploeg trok het duel uiteindelijk met 13-6 naar zich toe.

Na een peptalk en de nodige aanwijzingen van coach Martin van Nunen ging de wedstrijd tussen HCB '92 en VHC van start. De eerste goal werd gemaakt door Miranda van Engelshoven. Door een snelle aanval zette VHC vanuit de rechteropbouw de tegenaanval in en kwam op gelijke hoogte. Het tweede offensief vanaf de cirkel werd door de tegenstander benut en zette de stand op 2-1.

Boxtel

Countryband

Countryband Saints & Sinners en de groep 'Rond de 50', die muziek uit de jaren zestig en zeventig ten gehore brengt, verzorgen op zaterdag 28 oktober een concert in grand café Rembrandt aan de Rechterstraat. De avond gaat om 20.30 uur van start; Rembrandt is vanaf 20.00 uur geopend voor publiek. De toegangsprijs bedraagt vijf euro.

Smartlappenavond

Het Dükerskoor zingt maandag 23 oktober in grand café Rembrandt aan de Rechterstraat haar repertoire van smartlappen en zeemansliedjes. Het publiek wordt uitgenodigd om mee te zingen en het koor deelt daarvoor tekstbundels uit. De avond begint om 20.00 uur, de toegang is gratis.

De thuisploeg uit Valkenswaard liep vervolgens uit naar 5-1, ondanks dat HCB '92 een agressieve verdediging neerzette. Er werd goed samengewerkt, gecommuniceerd en aangepakt. Hierdoor knokten de Boxtelse handbalsters zich terug in de wedstrijd. Met een sper van Janneke Eijkemans, de instart van Miranda en het raken van de rechterpaal door Gitte VanHout kon Bettine de Kok vanuit de linkerhoek de rebound inzetten. De bal belandde achter de keeper. Na een aantal goede reddingen van keepster Mary Swinkels, waaronder zelfs het stoppen van een break, wist Engelshoven nogmaals het net te vinden van VHC. Met een stand van 5-4 in het voordeel van de tegenstander werd de eerste helft afgesloten.

LAATSTE KANS

De tweede helft begon spannend. Ondanks dat de dames van HCB '92 samen bleven knokken voor de wedstrijd en de punten, liep VHC beetje bij beetje uit. Annemarie Sens en Nonja van de Langenberg wisten voor HCB '92 in de tweede helft nog te scoren vanaf negen meter en vanuit de rechterhoek. Ook de Boxtelse verdediging stond als een blok. Toch wist VHC hier alsnog op in te spelen en dat bracht hen op een 12-6 voorsprong.

De laatste seconden van de wedstrijd gingen in. VHC was in balbezit en de vrouwen van HCB '92 vochten om de verdediging nog eenmaal dicht te houden. De cirkelspeelster van VHC wist zich echter vrij te spelen en benutte de laatste kans van de wedstrijd.