OVV '67 KAN WEINIG INBRENGEN TEGEN GEMONDSE PLOEG

Irene wint met overtuigende cijfers

De voetballers van de Gemondse vereniging Irene kwamen zondag uit tegen OVV '67 uit Oosteind. In het sportpark aan de Kaal Hoefsteeg walste de thuisploeg over de tegenstander heen: 7-1.

Het duel begon met een een grote kans voor Owen van Lith. Vlak daarna werd een schijnbaar correct doelpunt afgevlagd. Irene ging door en kreeg meer kansen. Zo zeilde een vrije trap van Jorick de Vos maar net over. Een paar minuten daarna kwam OVV er gevaarlijk uit en daaruit volgde een grote kans die goed werd gepakt door keeper Patrick van Osch. Even later brak Irene uit en volgde een prachtige volley van opnieuw De Vos die net over ging. Mats Davids gaf een paar minuten later een fraaie steekbal vanaf het middenveld op Van Lith die de score opende. Vervolgens volgde een voorzet die werd gecontroleerd door Van Lith. Hij legde hem terug op De Vos die hem strak in de kruising schoot. OVV kreeg nog een penalty na een overtreding van Irene in het zestienmetergebied. De strafschop werd benut: 2-1.

De tweede helft kwam rustig op gang. Het duurde even voor de eerste kansen ontstonden maar daarna ging Irene helemaal los. In de 53e minuut werd een goede voorzet van Tom van de Langenberg van dichtbij op de keeper geschoten door Van Lith. Bart Bressers schoot een minuut later de bal wél binnen en bracht de stand op 3-1. Vervolgens werd een vrije trap goed genomen door Marc van Grinsven en kon Leo Chielinski de bal binnenkoppen. Even later volgde een diepe bal van opnieuw Chielinski op Davids die hem goed aannam en aflegde op Van Lith, die de bal fraai binnentikte. Het zesde doelpunt kwam op naam van Tom van de Langenberg na een steekbal van Van Lith. Bressers bracht de eindstand op 7-1 na een voorzet van Paulo Figueiredo Barbosa.

Voetballers LSV missen effectiviteit in Tilburg

LSV uit Lennisheuvel ging zondag op bezoek bij SVG in Tilburg. Na een ruststand van 2-0, bouwde de thuisploeg de stand verder uit. LSV deed nog iets terug, maar dat mocht niet baten: 4-2.

Een eigen doelpunt en een strafschop zette SVG op een ruime voorsprong. LSV bleef terugvechten, ook nadat de tegenstander een penalty stopte, maar verder dan twee doelpunten kon de ploeg uit Lennisheuvel niet meer komen. ,,We hadden veel meer balbezit. Er zat écht meer in", aldus LSV-coach Ittienne Obispo. Pieter Elias van SVG zag twee ploegen die aan elkaar gewaagd waren: ,,Maar wij waren effectiever in de afwerking."

SVG 1 – LSV        14-2

St.M.Gestel 6 – LSV        20-2

De Bocht '80 VE1 – LSV VE        17-5