Afbeelding
Foto: Hans Verberk

JEUGDPLOEG BOEKT OVERWINNING IN TILBURG

Taverbo verliest nipt van Nijmegen

In het eerste bedrijf kwam Taverbo verrassend op voorsprong door goede overwinningen van Sperling en Van de Velde op Van Grunsven en Van Workum. Ook de dubbel leek een prooi te worden voor het duo Sperling en Van de Velde. Hier werd echter een stokje voor gestoken door met name Van Workum die in de slotfase met een aantal prachtige winners uit moeilijke posities zijn team langszij bracht. Daarna ging de wedstrijd redelijk gelijk op waarbij Houxuan voor alle Taverbo-spelers een maatje te groot bleek. Van de Velde en Sperling wonnen vervolgens nog van Van Grunsven en Van Workum. Vlaminckx bleef zaterdag zonder overwinning, ondanks goed spel. Een nipt verlies van 4-6 is het eindresultaat waar Taverbo al met al zeer tevreden mee mag zijn.

JEUGD

Voor het eerste jeugdteam van Taverbo stond zaterdag de topper tegen koploper Tios '51 2 in Tilburg op het programma. Beide teams waren goed in vorm en lieten dan ook fraai tafeltennis zien. De eerste partij lukte het Lars Strik op een 0-2 voorsprong te komen maar Hannah de Ruiter kwam terug naar 2-2. De beslissende vijfde game werd door Lars Strik met 5-11 echter makkelijk gewonnen. Ook Sjoerd van Heerebeek kwam 0-2 voor en moest toezien dat Julia Cao eveneens terugkwam naar 2-2. De vijfde game was met 3-11 echter vlot in van Heerebeeks voordeel beslist. Dani de Rooij zorgde voor de 0-3 voorsprong door in vier games te winnen van Emma Jacobs.

NIET LATEN IMPONEREN

Hierna leek het er even op dat de ervaren hoofdklassers van Tios '51 zich herpakten door de dubbel en de daaropvolgende partij na vier games in winst om te zetten. De Boxtelse tafeltennissers lieten zich echter niet imponeren en toonden duidelijk waarom ook zij in de hoofdklasse spelen. Na een aantal spannende vijfsetters liet alleen De Rooij nog een punt liggen en konden de jongens een welverdiende overwinning van 3-7 noteren. Hierdoor zijn ze slechts vier punten verwijderd van Tanaka uit Etten-Leur, die dit weekeinde de koppositie overnam, en van Tios '51 2 die terugzakte naar de tweede plaats.

FOTO BOVEN: Taverbo-tafeltennisser Michel Sperling won zijn enkelpartij tegen een speler van Nijmegen. (Foto: Hans Verberk).


Taverbo pakt leiding in BRTC

In de Boxtelse Recreatieve Tafeltennis Competitie (BRTC) heeft Taverbo-Sabo 3, de kampioen van vorig jaar, de leiding op de ranglijst overgenomen van Rotsvast, die niet in actie kwam. De Firma Fotografie blijft voorlopig tweede na een gelijkspel tegen Taverbo-Sabo 1 maar voelt andere concurrenten naderen. Grand café Rembrandt en De Horntreffers deelden ook de punten. Taverbo-Sabo 2 leed een gevoelige nederlaag tegen De Dommel.

Of het derde team van Taverbo-Sabo met de overwinning ook opteerde voor een derde kampioenschap op rij is nog niet te zeggen; het is nog een lange weg. Henk IJsseldijk speelde een ijzersterke wedstrijd tegen Taverbo 4 en won al zijn drie partijen. Debutant Erwin Holowacki deed voor Taverbo 3 meteen van zich spreken, won twee duels en samen met Uschi Meeuwis ook het dubbelspel. Zij zorgde met haar winst in het enkelspel tegen Peter de Rooij voor het zevende punt. Voor Taverbo-Sabo 4 wonnen Peter de Rooij, Toon van Geel en Mari Smits ieder een enkelspel: 7-3.

GROTE VERRASSING

Het team van De Dommel, dat slechts met twee spelers aan de wedstrijd begon, zorgde voor een grote verrassing. Voor Ad van Lier en met name Ad de Man was dit geen beletsel om de wedstrijd tegen Taverbo-Sabo 2 toch naar zich toe te halen. De Man won zijn drie enkelspelen en samen met Van Lier het dubbelspel. Van Lier won ook nog van Lothar Groth en Hans Fonken maar moest de winst aan Joop van Eijk laten. Eindstand: 6-4

De overige twee wedstrijden eindigden in een gelijkspel. In de eerste partij speelde Stef Schellekens van De Firma Fotografie tegen Hans van Haaren van Taverbo-Sabo 1. Hij besliste de lange partij in zijn voordeel. De drie daaropvolgende wedstrijden waren voor Taverbo 1 door winst van Ronald van Dael en Cees Hems op Jordy en Henk van de Laak en winst in het dubbelspel. Jordy van de Laak en Schellekens trokken de zaak weer gelijk. Voor De Firma Fotografie scoorden Schellekens en Jordy van de Laak elk tweemaal en Henk van de Laak moest het doen met een punt. Eindstand 5-5.

REMISE

In het duel tussen grand café Rembrandt en De Horntreffers besliste Arnold van der Heijde zijn beide enkelspelen in zijn voordeel en zorgde samen met Ad Brekelmans voor winst in het dubbelspel. Hier stond de winst van Wim van Aarle en Ad van Weert tegenover in hun enkelspel tegen Ad Brekelmans en Gerrie Hoenselaars. Hans van Weert bleef tot dan toe zonder punten. Ad van Weert daarentegen bleef ongeslagen voor De Horntreffers door zijn overige twee enkelspelen te winnen. Hoenselaars zorgde voor het vierde punt voor Rembrandt waardoor de beslissing in de laatste partij moest vallen. Hans van Weert nam een voorsprong, maar de drie opvolgende games werden gewonnen door Brekelmans waardoor het remise werd: 5-5.