LIEMPDSE VOETBALLERS WINNEN MET 2-0

DVG verslaat PSV in partij vol kansen

DVG speelde zondag in eigen huis tegen de amateurs van PSV. De Liempdse voetballers lieten zien geleerd te hebben van de lastige wedstrijd tegen BES van vorige week. Dankzij goede inzet en toewijding van de spelers kreeg het publiek een open wedstrijd met veel en goede kansen voor beide teams.

Al na vijf minuten werd een voorzet van Sherrel Sambo door de verdediging van PSV net naast de paal tot een hoekschop verwerkt. Maar ook de Eindhovenaren lieten zich in deze fase niet onbetuigd. De beste kans in de eerste helft was dan ook voor PSV. Een langlopende aanval bracht steeds weer kansen voor een doelpoging, maar deze bleef uit.

Ook DVG kreeg mogelijkheden om de eerste treffer te noteren. Een voorzet van Luuk van de Ven belandde op de voet van Tarn van de Wiel, maar zijn schot ging over het doel. Ook een combinatie tussen de broers Luuk en Sander van de Ven gaf niet het gewenste resultaat. Een aanvaller van PSV was een plaag voor de Liempdse defensie. Ook hij kreeg echter geen aansluiting voor het doel. Over en weer waren er ruim voldoende kansen, doelpunten bleven in de eerste helft echter uit.

GEEN PROBLEMEN

Na de thee was het spelbeeld niet veel anders. Het eerste doelpunt bracht de ommekeer in de wedstrijd. De voorzet van Van de Wiel werd door Sambo bij

Feestelijke opening
kleedkamers DVG

Leerlingen bouwden in 1982, onder begeleiding van ervaren bouwvakkers, nieuwe kleedkamers in sportpark De Roode Bleek van de Liempdse voetbalvereniging DVG. 35 jaar later was het gebouw toe aan een update. In vijf maanden is de klus geklaard en zaterdag 14 oktober worden de kleedkamers officieel geopend.

Voor de verbouwing, had de vereniging een half miljoen euro nodig. Naast financiƫle bijdragen van de gemeente Boxtel, DVG en beheerstichting De Roode Bleek konden mensen obligaties aanschaffen. Hiermee had de club binnen vier weken het resterende bedrag van 100.000 euro bij elkaar.

Stichting De Roode Bleek draagt op 14 oktober om 17.00 uur symbolisch de sleutels van het nieuwe complex over aan DVG, hoofdgebruiker van het sportpark. Iedereen is welkom.

de eerste paal binnen geschoten: 1-0. Dit was het startsein voor PSV om de duimschroeven nog eens stevig aan te draaien maar DVG bewees geleerd te hebben van vorige wedstrijden en bleef druk zetten. Echt in de problemen kwamen de Liempdenaren niet.

De Eindhovenaren drongen steeds meer aan en DVG loerde meerdere keren op de counter. Invaller Jaap Verhoeven zorgde voor de bevrijdende 2-0. Een mooie overwinning voor de Liempdse voetballers die in het spoor blijven van de koplopers in deze klasse. Zondag 15 oktober gaat DVG op bezoek bij Reusel Sport.

FOTO ONDER: DVG-speler Sander van de Ven in strijd met een speler van de amateurs van PSV uit Eindhoven. De Liempdse ploeg won met 2-0 door doelpunten van Sherrel Sambo en Jaap Verhoeven. (Foto: Hans Verberk).