Afbeelding
Foto:

EXPOSITIE VAN BENJAMIN KERKHOFS

Fotografie centraal tijdens tweegesprek in Museum Boxtel

Fotograaf Cor van Oorschot bespreekt zondag 15 oktober om 11.15 uur in MuBo (Museum Boxtel) aan de Baroniestraat de foto's van natuurfotograaf Benjamin Kerkhofs. Dat gebeurt in samenspraak met de exposant zelf. Na afloop kan het publiek de tentoonstelling bezoeken en licht Kerkhofs zijn foto's toe. De expositie is tot en met zondag 5 november te bezichtigen.

Benjamin Kerkhofs is een geboren en getogen Boxtelaar. Al wandelend leerde hij Boxtel en vooral de Kampina kennen. Daar maakt hij zijn eerste kiekjes. Die groeien uit tot foto's en fotograferen wordt zijn passie. Het is vooral de natuur die hem boeit. Kerkhofs kiest niet voor één vorm of onderwerp. Hij laat zich verrassen door wat hij ziet.

Van Oorschot is zelf een verdienstelijk fotograaf. Hij fotografeert de mens in zijn dagelijks bestaan. Daarnaast maakt hij net als Kerkhofs opnames van de natuur in al zijn vormen. Op 15 oktober neemt Van Oorschot de bezoekers mee op een reis van foto tot foto. Daarbij gaat het niet om de technische analyse, maar om het gevoel dat de de foto uitbeeldt. Beide fotografen geven inzicht in de wijze waarop een expositie als deze tot stand komt.

Het tweegesprek start om 11.15 uur. De deuren van MuBo zijn geopend vanaf 10.45 uur en er is koffie en thee verkrijgbaar. Tijdens de lezing is ook een pauze ingelast. Het tweegesprek duurt tot uiterlijk 13.00 uur. De entreeprijs is voor volwassenen is 3,50 euro en voor kinderen van 12 jaar en ouder 2 euro. Voor kinderen tot 12 jaar is de toegang gratis, mits onder begeleiding van een volwassene. Graag aanmelden via e-mail info@muboboxtel.nl of telefoonnummer 06-16 04 18 98.

FOTO BOVEN: Een berglandschap, vastgelegd door Benjamin Kerkhofs.

Vrouwen

Vrouwen Contact Boxtel heeft de volgende activiteiten voor haar leden op het programma.

VRIJDAG 13 OKTOBER

20.00 Bossche Komeedie, theater De Speeldoos.

MAANDAG 16 OKTOBER

13.00 yoga in De Walnoot.

DINSDAG 17 OKTOBER

09.00 fietsen, vertrek Breukelsplein.

10.00 wandeling landgoed Velder, Velderseweg.

13.30/19.30. schilderen met olieverf, Oirschotseweg.

WOENSDAG 18 OKTOBER

19.00 gym groep 1 in Angelaschool.

20.00 gym groep 2 in Angelaschool.

DONDERDAG 19 OKTOBER

14.00 bloemschikken, Nieuwland.