Afbeelding
Foto: Pål Jansen

MONUMENTALE KROEG KRIJGT VERANDA

Café Het Wapen van Liempde bouwt aan nieuwe uitstraling

PÅL JANSEN

Een spannende periode breekt aan voor caféhouder Ad Schelle van het Wapen van Liempde: er gaat een grondige verbouwing plaatsvinden in en om het pand aan het Raadhuisplein. Aan de voorkant krijgt de beeldbepalende kroeg in het Liempdse centrum een nieuwe veranda die naar verwachting in november of december geplaatst wordt. Bovendien worden het binnenterrein en de inrichting aangepakt en is de uitbater bezig om een historische schuur, die in 1978 naar Middelbeers verhuisde, terug te krijgen.

Al langer speelt bij Schelle de wens om zijn onderkomen te verbouwen. Sinds 2013 is hij bezig om toestemming te krijgen om een veranda voor zijn café te plaatsen, aangezien Het Wapen van Liempde een monumentaal gebouw is. Afgelopen zomer kwam die goedkeuring van de gemeente. ,,Nu is Wout Kocken, een Liempdse ondernemer, de veranda voor mij aan het maken", vertelt Schelle. ,,Over een historische schuur die in Middelbeers staat, ben ik in gesprek met de eigenaar. Als het lukt, wordt die daar afgebroken en hier helemaal opnieuw opgebouwd." Dit bijgebouw komt aan de Oude Dijk te staan.

Naast enkele aanpassingen in het café zelf, zoals een nieuwe ketelruimte, zijn er plannen om het binnenterrein aan te passen. ,,Ik wil een oude boomgaard laten planten. Maar ook een nieuw hoprek, vlindertuin en kruidentuin...", legt Schelle uit. ,,Het moet inderdaad een beetje aansluiten bij hoe het hier vroeger was."

Wanneer de verbouwing in en achter het café begint, is nog niet bekend.

FOTO ONDER: Ad Schelle presenteerde zijn plannen zondag in café Het Wapen van Liempde. (Foto: Pål Jansen).