Afbeelding
Foto:

SPECIALIST MARC SIEPMAN GEEFT PRESENTATIE OP 11 OKTOBER

Thema-avond Herenboeren over bodem

De Herenboeren in Boxtel runnen een bijzonder boerenbedrijf. Niet alleen omdat ze als coöperatie een boer in dienst hebben, maar ook omdat ze anders willen boeren; anders dan de meeste agrariërs. Een gezonde, vitale bodem speelt hierin een cruciale rol. Tijdens een thema-avond op woensdag 11 oktober vertelt Marc Siepman, specialist op het terrein van duurzaamheid en bodem, er alles over in Oertijdmuseum Boxtel aan de Bosscheweg.

In het Wilhelminapark lopen kippen tussen het fruit. Er staat onkruid op het veld tussen de groente. De rijen met groenten worden gemengd. Je vindt niet alle kolen op één plek bij elkaar. Ook onder de fruitbomen ligt een groen tapijt waar onder andere de smeerwortel zijn werk doet. De boer van de Herenboeren zal het ploegen zo veel mogelijk laten. Over een tijdje komen er stroken met struiken en bomen op de akker. En op termijn zullen de planten zeer waarschijnlijk thee geserveerd krijgen: compostthee welteverstaan.

KLEINE BEESTJES

Een vruchtbare bodem zorgt ervoor dat het initiatief Herenboeren haar werk goed kan doen. Siepman is uitgenodigd om mensen hier op 11 oktober vanaf 19.30 uur alles over te vertellen. Hoe functioneert die bodem eigenlijk? En waarom werken de traditionele landbouwmethodes in een aantal gevallen juist averechts? Hij legt uit hoe alle kleine beestjes ons helpen.

Mensen die graag aanwezig willen zijn, kunnen zich aanmelden door een e-mail te sturen naar wilhelminapark@Hhrenboeren.nl, onder vermelding van 'Thema-avond' en het aantal personen.


Gestolen spullen

De politie heeft vrijdagavond vier Poolse mannen aangehouden op verdenking van diefstal en/of heling. Agenten zagen het viertal aan De Ketting in Boxtel spullen overladen vanuit een vrachtwagen in kratten met vermoedelijk gestolen goederen, zoals horloges, cosmetica en kleding. De trekker met oplegger en twee bestelbussen zijn in beslag genomen. Daarnaast bleken de verdachten tienduizenden euro's op zak te hebben. Dit geld is ook in beslag genomen.