Afbeelding
Foto: Hans van Doorn

MANEGE DE LANGSPIER VORMT DECOR VOOR LEVENSLIEDFEEST

Laatste kaartjes Hollandse Kost XL

Hollandse Kost XL is in aantocht. Zaterdag 7 oktober om 18.00 uur start het Boxtelse festival in manege De Langspier aan de Molenwijkseweg in Boxtel, de avond waarop het Nederlandse levenslied centraal staat. Organisator Jordy van den Boer laat weten dat het evenement nagenoeg is uitverkocht.

Tijdens het evenement treden de zangers Danny de Munk, Django Wagner, Pascal Redeker, Samantha Steenwijk, Jeffrey Heesen en Henk Dissel op. Uiteraard zal ook Van den Boer zelf een optreden verzorgen.

Vorig jaar vond het evenement plaats in sporthal De Braken, dat toentertijd met 650 bezoekers stijf was uitverkocht. Dit jaar is er plaats voor circa 1.000 mensen. De laatste tickets zijn te koop voor 17,50 euro per stuk. Ook zijn er speciale vip-pasjes verkrijgbaar voor 100 euro.

Bestellen kan nog via de website www.ticketkantoor.nl/shop/hk2017. Ze zijn ook te koop bij cafetaria Mikies aan de Clarissenstraat 2 in Boxtel.

FOTO BOVEN: René Schuurmans was een van de zangers die optrad tijdens Hollandse Kost XL 2016. Toen was het festival in sporthal De Braken met 650 bezoekers volledig uitverkocht. Dit jaar is het feest in manege De Langspier, waar plek is voor zo'n duizend mensen. (Foto: Hans van Doorn).

FOTO LINKS: Jordy van den Boer, organisator van Hollandse Kost, verzorgt op 7 oktober ook een zangoptreden. (Foto: Hans van Doorn).


Gildenbondsharmonie

De Gildenbondsharmonie verzorgt zaterdag 14 oktober met harmonie Sint-Aemiliaan uit Blijerheide een uitwisselingsconcert in de Tijberzaal van het Baanderherencollege. Solisten bij de Gildenbonds zijn sopraan Anne-Marie van der Laan en saxofonist Mike van Gils. Kaartjes kosten 7,50 euro zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij leden van het orkest en bij Sjiekkado aan de Breukelsestraat te Boxtel. Kijk voor meer informatie op de website www.gildenbonds.nl of kijk op de Facebookpagina van de vereniging.

Café Brein

In zorghoeve 't Binnenveld aan de Boxtelseweg 5 in Schijndel wordt maandag 16 oktober Café Brein gehouden, voor mensen met niet aangeboren hersenletsel en hun familie. Tijdens de bijeenkomst vertelt ervaringsdeskundige Lèneke van der Velde hoe een maatje ondersteuning kan bieden aan mensen met hersenletsel en naaste omgeving. Ook legt ze uit wat het verschil is tussen een professionele hulpverlener en een maatje. De bijeenkomst duurt van 19.30 tot 21.30 uur, de zaal is vanaf 19.00 uur open. De toegang is gratis.

Kees van Houten

De Boxtelse organist en Bach-onderzoeker Kees van Houten brengt zijn veertiende boek uit over de bekende componist Johann Sebastian Bach. Het onderwerp van deze uitgave betreft de Goldberg Variaties, een monumentaal klavierwerk dat in 1741 door Bach werd uitgegeven. Het boek bevat ongeveer honderd pagina's en is voorzien van prenten en muziekvoorbeelden. De boekpresentatie vindt plaats op zaterdag 14 oktober om 14.30 uur in de Willem Twee Concertzaal aan de Prins Bernhardstraat 4-6 in 's-Hertogenbosch. Pianist Laurens de Man brengt na de presentatie de Goldberg Variaties ten gehore. Kijk voor meer informatie op www.keesvanhouten.nl. Via deze website is het ook mogelijk het nieuwe boek te bestellen.

Organisator Jordy van den Boer van Hollandse Kost treedt ook dit jaar weer op. (Foto: Hans van Doorn).