Herfst: zet je eens in voor iemand anders!

Op 21 september is de herfst weer begonnen. Het natte en koude weer is weer in aantocht, de natuur is op zijn mooist en binnenkort zitten we aan de warme chocolademelk. En zijn de dagen net zo kort als de gezellige nachten.

Naast veel fraais, kent de herfst voor veel mensen ook een minder mooie kant. Zij kampen met een herfstdepressie door 'het vallen van de bladeren'. Probeer te voorkomen dat je depressief wordt. Ga naar buiten en geniet van de geuren en kleuren van de herfst.

Wat je ook kan helpen, is iets doen voor een ander. Maandag was ik bij de heropening van Voedselbank Boxtel op de nieuwe locatie aan de Achtersberghstraat in Boxtel. Daar viel het me op hoeveel mensen zich belangeloos inzetten voor anderen. De Voedselbank zelf kent liefst 65 vrijwilligers. Dat zette me aan het denken. Ikzelf en ook jij kunnen meer voor een ander doen. Zonder er iets meer van terug te verwachten dan positieve energie. En het fijne gevoel dat je wat voor een ander betekend hebt. Wellicht helpt het je deze donkere maanden door en voorkomt het bij jou een herfstdepressie.
Ik wens je een mooie en behulpzame herfst toe.

HENK WAGENAARS
Voorzitter SPIN