Afbeelding
Foto:

ELI-Play creëert beleving

ELI-Play - de naam doet het al vermoeden – draait om spelen. Het bedrijf ontwikkelt concepten, zet trends en bouwt speeltoestellen. En sinds 2014 trampolineparken. Voor kinderen én voor volwassenen. Met inmiddels 130 medewerkers is ELI-Play een snel groeiend bedrijf waar mensen graag werken. Managing Director René van de Ven vertelt er graag meer over.

CEO Eric Verstappen startte 25 jaar geleden een bedrijf dat ballenbakken schoonmaakte. Omdat hij steeds vaker de vraag kreeg zelf speeltoestellen en binnenspeeltuinen te leveren, is hij gestart met Verstappen Creative Solutions. In 2007 is het bedrijf van Verstappen samengegaan met HPS Playcompany en is de naam van het bedrijf omgedoopt tot European Leisure Industries. Ofwel ELI-Play. ,,De voorwaarde die Verslappen had, was dat de productie in Nederland zou komen", vertelt Van de Ven. En zo geschiedde.

Inmiddels heeft Verstappen een stapje teruggedaan en is Van de Ven in september 2016 aangetrokken door ELI-Play. Het bedrijf dat startte met vijf werknemers, is inmiddels gegroeid tot 130 medewerkers. Een flinke groei. Een nieuwe tak, namelijk de ontwikkeling en bouw van trampolineparken zoals Jump XL in Waalwijk hebben een grote bijdrage aan deze ontwikkeling geleverd. Deze trend is overgewaaid uit Amerika en intussen levert ELI-Play zelf aan Amerikaanse opdrachtgevers. ,,Dat vind ik te gek. We hebben wereldwijd inmiddels 112 trampolineparken geleverd die gemiddeld net zo groot zijn als vier tennisvelden. Hierdoor is de omzet van het bedrijf verdubbeld."

EPICENTRUM

,,De uitdaging is voor mij het faciliteren van de groei. We willen niet te hard groeien qua personeel, wel in productie en zeker ook in kwaliteit. Hiervoor zijn de juiste middelen en ook een andere locatie nodig. En een goed en jong team dat door deze groei een mooie uitdaging aangaat. Dat team hebben we. Met zijn allen zijn we trots op wat we bereiken en dat geeft ons het zelfvertrouwen om door te blijven groeien. Elke ontwikkeling geeft ons een boost. " ELI-Play is zich steeds verder aan het professionaliseren, het personeel werkt snel en is flexibel. Iedereen doet wat er nodig is. ,,We willen beleving verkopen om een topmerk te worden. Maar het moet wel leuk blijven."

Het bedrijf verhuist volgende week vanuit Eindhoven naar bedrijventerrein Ladonk-Vorst, waar het bedrijf haar intrek neemt in een fraai pand dat van alle gemakken is voorzien. Momenteel werken de medewerkers versnipperd over drie locaties. Op De Korenmolen op het bedrijventerrein zit alles onder een dak. ,,In het pand komt onder meer een inspiratiecentrum waar klanten producten kunnen bekijken en zelfs via virtual reality kunnen zien hoe hun eigen park wordt. We hebben ambities genoeg. En Boxtel wordt het epicentrum van deze aspiraties."

THE BIG BOUNCE

Al deze plannen en ontwikkelingen uiten zich in het aantrekken van mooie klanten en dito opdrachten. ,,We hebben zojuist een project verkocht aan Endemol Shine in Duitsland. Bij RTL wordt eind dit jaar het programma 'The Big Bounce' opgenomen. In dit programma leggen sportievelingen een parcours af bestaande uit trampolines en obstakels. Het zal de grootste productie van 2018 worden. Wij hebben het parcours ontworpen en zijn bezig met de bouw ervan."

Van de Ven ziet er ook naar uit een nauwe samenwerking op te bouwen met de andere ondernemers op het bedrijventerrein: ,,Ik heb in het verleden bij Bosch Rexroth gewerkt en heb daar een groot netwerk opgebouwd. Ook heb ik tot vorig jaar in het bestuur van SPIN gezeten waardoor ik veel mensen ken. Ik verheug me erop de samenwerkingsbanden te gaan aanhalen."

Afbeelding