Afbeelding
Foto: Peter de Koning

BOXTEL EN SINT-MICHIELSGESTEL ORGANISEREN 5-DAAGSE

Volop aandacht voor ondernemers

ANNELIEKE VAN DER LINDEN

Van een ontbijt bij het Liempdse restaurant Het Hof tot een maatschappelijke beursvloer in kringloopwinkel Het Goed en van een startersavond in Den Durpsherd (Berlicum) tot een feest bij automuseum Classic Park: ondernemers uit Boxtel en Sint-Michielsgestel wordt aangeraden hun agenda vrij te houden in de week van 13 tot en met 17 november. Om bedrijfseigenaren in het zonnetje te zetten, werken beide gemeenten samen en organiseren ze een 'Ondernemers 5-daagse'.

Waar de gemeente Boxtel zo'n 1.400 ondernemers telt, zijn dat er in Sint-Michielsgestel 1.300. ,,Grote groepen die het verdienen om in het zonnetje gezet te worden", stellen wethouders Peter van de Wiel, Eric van den Broek en Koos Loose (Sint-Michielsgestel). ,,Zij zijn de motoren van de samenleving die zorgen voor welvaart en banen. We proberen ondernemers al op allerlei manieren te ondersteunen, onder meer met startersavonden, het economisch stimuleringsbudget en een speciaal loket. Tijdens deze activiteitenweek hopen we zoveel mogelijk ondernemers te ontmoeten en de contacten versterken", zegt Van den Broek. Loose knikt instemmend. ,,We zijn blij dat de

Politie

Sluiting drugspanden

Op bevel van burgemeester Mark Buijs zijn maandag een huis aan de Baandervrouwenlaan en een schuur aan de Stationsstraat gesloten nadat in beide panden harddrugs werden aangetroffen. De woning wordt voor drie maanden gesloten, terwijl de schuur een half jaar op slot gaat.

krachten van Boxtel en Sint-Michielsgestel op dit vlak gebundeld worden. Hoewel het aantal ondernemers in beide gemeenten nagenoeg hetzelfde is, is de samenstelling in Boxtel en Sint-Michielgestel verschillend. Voor bedrijfseigenaren zijn de evenementen in de 5-daagse dus een uitgelezen kans om elkaar te ontmoeten en daarvan te profiteren."

De Ondernemers 4-daagse start op maandag 13 november om 08.00 uur met een ontbijt in restaurant Het Hof. Diezelfde dag vindt om 19.00 uur in Den Durpsherd aan de Kerkwijk in Berlicum een startersbijeenkomst plaats waar ondernemers die recent gestart zijn uitleg kunnen krijgen over onder meer fiscale en maatschappelijke ontwikkelingen. Dinsdag 14 november worden enkele ondernemers net als vorig jaar getrakteerd op taart. Door middel van loting worden zij gekozen.

BEURSVLOER

Woensdag 15 november vindt een bijzonder evenement plaats dat voortvloeit uit de duurzaamheidsvisie die Boxtel onlangs vaststelde: een maatschappelijke beursvloer. In kringloopwinkel Het Goed aan de Industrieweg krijgen bedrijven, verenigingen en andere organisaties de kans om goederen, diensten en activiteiten te ruilen, met een gesloten portemonnee. ,,Vier zogenoemde 'hoekmannen' brengen twee partijen bij elkaar", licht Van de Wiel toe. ,,Er zijn talloze voorbeelden van diensten en goederen te bedenken. Zo kan een bedrijf potten verf aanbieden die over zijn. Een vereniging kan daarvoor in ruil een dag het groenonderhoud voor die organisatie verzorgen." Goederen, diensten en activiteiten kunnen vooraf aangemeld worden via economie@mijngemeentedichtbij.nl. Via dit e-mailadres kunnen mensen zich ook aanmelden voor een van de andere activiteiten.

Classic Park vormt donderdag 16 november het decor voor een feestavond. Storemanager Gijs van de Ven van elektrisch autobedrijf Tesla geeft een presentatie, terwijl de band Tilt zorgt voor de muzikale omlijsting. De landelijke Dag van de Ondernemer op vrijdag 17 november wordt door de gemeenten Boxtel en Sint-Michielsgestel gebruikt om terug te blikken op alle de activiteiten van de 5-daagse. Meer informatie over de 5-daagse is te vinden op www.boxtel.nl/ondernemers.

FOTO BOVEN: Vorig jaar trakteerde de gemeente Boxtel vijf ondernemers op taart tijdens de Dag van de Ondernemer. Wethouder Marusjka Lestrade (links) ging onder meer op bezoek bij Mari Bosman van Profit Auto Service. Dit jaar is, in samenwerking met de gemeente Sint-Michielsgestel, gekozen voor een grootse aanpak om ondernemers in het zonnetje te zetten: een 5-daagse. (Archieffoto: Peter de Koning).


Dagmar de Kok

Dagmar de Kok presenteert haar nieuwste werk in een buitententoonstelling aan de Lagevoortseweg 20 in Liempde. Zondag 8 oktober tussen 11.00 en 17.00 uur zijn haar objecten van keramiek te zien onder het thema 'GRRRRRR'. Vanaf 14.00 uur wordt een gratis wijnproeverij gehouden. Kijk voor meer informatie over de kunst van De Kok op haar website www.dagmardekok.com.