Afbeelding
Foto:

What's Up, Roos en Faye?

Team 'De gillende keukenmeiden', bestaande uit Roos Arts (10, rechts op de foto) en Faye van der Steen (10) hebben zaterdag een bijzondere dagbesteding. Uit 147 aanmeldingen zijn zij met zestien andere teams geselecteerd voor de finale van de kinderkookwedstrijd 'Keukenbazen'.

Roos, hoe zijn jij en Faye erbij gekomen om je aan te melden voor keukenbazen? ,,Mama las erover en vroeg mij of ik het leuk vond om mee te doen. Ik heb Faye gevraagd om mee te doen omdat ze mijn beste vriendin is." Faye: ,,Roos kan ook goed koken en haar vader is ook nog eens kok."

Wat is jullie specialiteit? Faye, lachend: ,,Ik vind het leuk om te bakken en mijn specialiteit is opeten. En taarten maken met versiering van marsepein. Samen met mama heb ik ooit een drielagentaart gemaakt." Roos: ,,Ik kan goed proeven. En ik bak soms een ei."

Hoe hebben jullie je voorbereid op de kookwedstrijd? Roos: ,,We zijn naar verschillende winkels geweest om te bedenken wat we wilden maken. We bereiden iets gezonds." Faye: ,,We hebben het gerecht vier keer gekookt voor we het goed genoeg vonden om er foto's van te maken." Roos: ,,Het gerecht bestaat uit aardappelwafels, bietenballen, sukadelapjes en paksoi. Maar paksoi vinden we allebei vies..."

Wat is jullie geheim? Roos: ,,Veel oefenen. We zijn een keer de eieren vergeten toen we aardappelwafels maakten. Dat willen we niet tijdens de finale." Faye: ,,En veel proeven tijdens het koken. Als we iets niet lekker vinden, doen we er steeds wat bij, tot het goed is."

Gaan jullie de laatste dagen nog iets speciaals doen ter voorbereiding? Faye: ,,We waren dinsdagavond te gast bij Dommelland Live en hebben nog twee interviews staan." Roos: ,,En we hebben gekookt met onze coach Raymond Verveer. Hij werkt als kok bij Tafel 25 in Boxtel."

En, wat verwachten jullie van de finale zaterdag? Roos: ,,Ik denk dat we in de top drie eindigen. Onze burgemeester Mark Buijs wordt dan een jaar 'Smaakburgemeester van Nederland'. Alleen al voor hem willen we heel graag winnen."