VRIJDAG IN BIEB EN PETRUSSCHOOL

Gruwelijk griezelen tijdens

boekenbal voor schooljeugd

Het is inmiddels een échte traditie en niet meer weg te denken uit het programma tijdens de Kinderboekenweek. Het boekenbal voor kinderen uit groepen 7 en 8 van Boxtelse basisscholen staat ook dit jaar weer op de kalender. Morgen, vrijdag 6 oktober is er in de bibliotheek aan de Burgakker en de naastgelegen Sint-Petrusschool weer van alles te beleven rond het thema 'Griezelen. Gruwelijk eng'.

Het boekenbal wordt elk jaar georganiseerd door medewerkers van de bibliotheek en van stichting Brede Scholen Boxtel. De leerkrachten van de basisscholen De Spelelier, De Maremak, De Vorsenpoel, Prinses Amalia, Sint-Theresia en Sint-Petrus begeleiden de activiteiten en houden toezicht. Leerlingen uit de groepen 7 en 8 van deze scholen hebben bij hun leerkracht een kaartje gekocht en zijn van 19.00 tot 21.15 uur welkom voor een leuke en spannende avond.

Het thema van de Kinderboekenweek is 'Griezelen. Gruwelijk eng'. Het boekenbal belooft garant te staan voor de nodige spannende activiteiten. Kinderen kunnen meedoen aan een thrilleract, een griezelquiz, spookhuis-parcours en een monsterlijke knutselactiviteit. De organisatie houdt de andere programma-onderdelen nog even geheim tot vrijdagavond...

De deur van de bibliotheek gaat om 19.00 uur open, vijf minuten van tevoren worden de naamstickers uitgedeeld op het pleintje voor de bibliotheek aan de Burgakker. Het boekenbal wordt zoals gebruikelijk om 21.05 uur gezamenlijk afgesloten, ook ouders zijn daarbij welkom.