HANDBALPLOEG ZET DE SPRINT OPZIJ: 15-11

Eerste zaalduel HCB '92 eindigt in overwinning

Voor de vrouwenploeg van de Boxtelse handbalvereniging HCB '92 startte zondag een nieuw zaalseizoen. In eigen huis werd De Sprint uit Deurne opzijgezet met 15-11.

HCB '92 begon alert aan de wedstrijd door tweemaal een terugkomende bal van de keeper alsnog in het net te gooien. De Sprint beschikte over een paar scherpe afstandsschutters waar de Boxtelse verdediging nog geen antwoord op had. Uiteindelijk vond Mandy van Abeelen een gaatje in de verdediging van de tegenstander. Ze scoorde met een onderhands afstandsschot.

Gedurende de eerste helft communiceerde de verdediging van HCB beter met elkaar en werd vaker uitgestapt op de Deurnese aanvalsters. Toch kwam De Sprint nog enkele malen tot scoren door met een passeerbeweging voorbij de Boxtelse handbalsters te komen. Judit BĂ nyai onderschepte eenmaal de bal en passeerde in een snelle break de Deurnese keeper eenvoudig. Janneke Eijkemans benutte een penalty na een overtreding van De Sprint. Een ingestudeerde wissel aan de linkerkant werd door Miranda van Engelshoven prima afgerond. Dezelfde wissel werd later ook aan de rechterkant ingezet, waarbij jeugdspeelster Manon Foolen zich vrijliep en een fraai doelpunt maakte. Vlak voor de rust kon Van Engelshoven met haar passeerbeweging nog een keer scoren, waarbij de ruststand op 9-6 kwam.

NOODREM

Na tips van coaches Martin van Nunen en Mirjam van Weert begon HCB '92 aan de tweede helft. De thuisploeg zette een 5-1 verdediging neer om zo het afstandsspel van De Sprint beter te kunnen aanpakken. In de beginfase wist de tegenstander echter toch nog enkele keren door de Boxtelse verdediging te komen. Aan beide kanten werd vervolgens meerdere keren aan de noodrem getrokken, waardoor er penalty's gegeven werden.

HCB had als opdracht meegekregen vanaf elke positie druk uit te oefenen op de Deurnese verdediging, waardoor er ruimte zou ontstaan in de andere hoek. Met deze tactiek werd Annemarie Sens vrijgespeeld in de rechterhoek en scoorde. Ook Nonja van de Langenberg kwam in de rechterhoek tot scoren nadat ze met een 'contrabal' werd aangespeeld. Het laatste gedeelte van de tweede helft gaf de Boxtelse verdediging elkaar goede rugdekking. Hierdoor kwam de 5-1 verdediging beter uit de verf en konden de gastspeelsters uit Deurne nog maar enkele keren tot scoren komen.

Keepster Mary Swinkels stond ook haar mannetje in de goal en HCB '92 zette in de slotfase nog diverse aanvallende wissels. Dat resulteerde in enkele doelpunten. Na het het eindsignaal was de eindstand 15-11 in het voordeel van HCB en bleven de eerste punten van de zaalcompetitie dus in Boxtel.

Liempde

Kunstwerk gilde

Het gilde Sint-Antonius Abt stelt zaterdag 7 oktober een kunstwerk beschikbaar aan de Liempse gemeenschap. Dit werk is gemaakt ter gelegenheid van het dertigjarig bestaan van het gilde na heroprichting in 1986. Het kunstwerk krijgt een plek op het pleintje bij de kruising van de Dorpsstraat en de Nieuwstraat. Burgemeester Mark Buijs onthult het beeldje samen met gildehoofdman Roger van Laere op 7 oktober om 16.25 uur.