Afbeelding
Foto: Albert Stolwijk

TAEKWONDO SCHOOL DEKKER HULDIGT KAMPIOENEN NA WK

Boxtel trots op wereldkampioen Linda

MARIËLLE WIJFFELAARS

Linda Beekmans (14) uit Boxtel is wereldkampioen taekwondo. Tijdens de Open Wereld Kampioenschappen in Barneveld won het juniorlid van Taekwon-Do School Dekker (TSD) een gouden medaille. Maandagavond werd Linda samen met de andere winnaars van de Boxtelse vereniging gehuldigd door wethouder Herman van Wanrooij.

Tijdens de wedstrijd om de kampioenstitel kwamen 737 taekwondoka's uit 35 landen in actie. TSD nam met vijftien leden van het selectieteam deel aan de kampioensstrijd in Barneveld. En hoewel coach Ad Dekker vooraf resultaten verwachtte, overtrof de uiteindelijke uitslag zijn dromen. ,,We hebben een ongelooflijk goede prestatie neergezet", vertelde Dekker maandag tijdens de huldiging van de kampioenen. ,,Er is hard getraind door ons selectieteam en dat heeft zich uitbetaald. Soms schieten woorden écht tekort."

21 BOXTELSE MEDAILLES

In totaal namen de Boxtelse taekwondoka's zeven gouden, zeven zilveren en zeven bronzen medailles mee naar huis. De vrouwenploeg haalde twee wereldtitels binnen op de onderdelen powerbreaking en special technics. Ook werd dit team tweede op het onderdeel sparring. Het junior meisjesteam sparring veroverde zilver. Maar de grote trots van TSD is natuurlijk wereldkampioen Linda Beekmans. Pas drieënhalf jaar beoefent ze taekwondo en toch wist ze in Barneveld het goud te veroveren.

,,Een wereldkampioen in onze gemeente, daar staan we natuurlijk graag bij stil." Wethouder Herman van Wanrooij kwam als locoburgemeester naar de dojo van TSD in De Braken om de kampioenen te feliciteren. ,,Een jaar geleden heb ik hier een training meegemaakt en wat mij opviel was de goede sfeer binnen de club. Maar ook de enorme toewijding die jullie allemaal hebben. Dat is uiteindelijk ook waar deze sport om gaat: toewijding, respect én inzet." De locoburgemeester nodigde Dekker en de kampioenen uit voor een bezoek aan het gemeentehuis. De club gaat dan in gesprek met het college van B. en W. om alles te vertellen over 'hun' taekwondo.

MEER DAN EEN SPORT

Voor alle leden van het selectieteam was er een oorkonde, een bloemetje en applaus. Voor kampioen Linda barstte het gejoel en gejuich pas écht los. ,,Ik ben natuurlijk zelf ook heel erg blij", vertelde de 14-jarige taekwondoka. ,,Ik heb er hard voor getraind, niet alleen hier in de dojo maar ook thuis." Maar wat maakt taekwondo nou zo'n leuke sport? Daar hoeft de Boxtelse niet lang over na te denken. ,,Het is meer dan alleen een sport. Het gaat om techniek en filosofie. Die combinatie fascineert mij."

Rust is er voor Linda en de rest van het selectieteam niet bij. Over een paar weken is er een toernooi in België en ook in december staan er kampioenswedstrijden op het programma. Tussendoor is het selectieteam al druk bezig met de voorbereidingen voor het volgende wereldkampioenschap. In 2019 wordt deze gehouden in Korea. Dekker is van plan met een flinke delegatie naar Azië te reizen. ,,Daar willen we natuurlijk bij zijn." Linda: ,,Dat zou echt tof zijn."

Hieronder volgen alle prijswinnaars van TSD.

Wereldkampioen: Linda Beekmans. Goud: Adult Female Fight Squad Team. Zilver: Adult Dames Seniorenteam, junioren Dames Team Sparring; Lizzy v. Wanrooy; Mara v.d. Heijden; Loubna Driouch; Max v. Brunschot; Dinand Verhoeven. Brons: Nabil Qoubbane; Tillia Marouche; Jenthe Herbers; Atmane Qoubbane; Jolijn v. Eisden; Kayleigh Belemans.

FOTO BOVEN: Het selectieteam van TSD met alle coaches, trainers en begeleiders. In het midden een trotse Ad Dekker met echtgenote Marij. (Foto: Albert Stolwijk).

Linda, samen met Herman van Wanrooij en coach Ad Dekker. (Foto: Albert Stolwijk).