WETHOUDER PETER VAN DE WIEL VERRICHT OPENING

Ganzenhoeders presenteren Liempds bordspel

Het is zover: zondag 8 oktober wordt het Liempdse Ganzenbord feestelijk onthuld. De opening van het werk van de 'Ganzenhoeders', de kunstenaars Leo de Beer, Carro Lenselink, Jessica Braken, Leny Verspeek, Jan Verhoeven, Gerda van Boeckel en Falco van der Velden' start om 12.00 uur bij de kiosk, verricht door wethouder Peter van de Wiel. De festiviteit maakt deel uit van het feestweekend 'Liempde pakt Uit' van SPPiLL. Daarna kan het spel voor het eerst gespeeld worden.


Lezing over poelen

Bioloog Domin Dalessi verzorgt donderdag 12 oktober in café 't Groene Woud aan de Kasterensestraat in Liempde een lezing over poelen. Hij maakt bezoekers vertrouwd met het leven in en rond poelen en toont daarbij fraaie foto's. De lezing start om 20.00 uur, de toegang is gratis.

Wie de ontwikkelingen rondom het Liempdse ganzenbord heeft gevolgd, weet dat het werk nogal wat voeten in de aarde had. De gedachte was dat het naar Liempde vertaalde oer-Hollandse spel op 18 juni gepresenteerd kon worden. Echter, bedenker Leo de Beer liet op 15 juni al aan Brabants Centrum weten dat het meer werk zou kosten dan verwacht. ,,We beschilderen een oppervlakte van vijftig vierkante meter met een klein kwastje", zei De Beer toen. ,,Het is ook fysiek zwaar om urenlang met je knieën op de grond te werken."

100 PROCENT

'We doen het niet minder dan voor honderd procent' was toen de tendens. En dat is ook gebleken. Via de Facebookpagina Ganzenbord Liempde werden volgers op de hoogte gehouden van kleine en grote facetten die werden aangebracht: een snor die op een van de personages bijgetekend moest worden, gouden accenten, met penseel ingekleurde raampjes. Het kunstwerk bestaat zowel uit bekende Liempdse aangelegenheden, zoals het voormalig raadhuis en de waterputten, maar ook uit kleine knipoogjes die typisch Liemts zijn. Naast een verbindend spel, staat het ganzenbord symbool voor het dorp.


Film in Kloosterhof

Dienstencentrum De Kloosterhof doet woensdag 18 oktober even dienst als bioscoop als de film 'Demain Tout Commence' wordt vertoond waarbij hoofdrolspeler en playboy Samuel de schrik van zijn leven krijgt als hij hoort dat hij vader is geworden.

De filmavond wordt verzorgd door de stichting Belangenbehartiging Ouderen Liempde (BOL) en begint om 19.30 uur; de zaal is vanaf 19.00 uur open. Toegangskaartjes kosten 2,50 euro inclusief een kop koffie of thee.