Evert van Houtum werd tijdens de heropening van de Voedselbank benoemd tot 'Kei van een Boxtelaar'. Hij is als coördinator vervoer bijna de hele week actief om cliënten te voorzien van voedselpakketten. (Foto: Peter de Koning).
Evert van Houtum werd tijdens de heropening van de Voedselbank benoemd tot 'Kei van een Boxtelaar'. Hij is als coördinator vervoer bijna de hele week actief om cliënten te voorzien van voedselpakketten. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

EVERT VAN HOUTUM BENOEMD TOT KEI VAN EEN BOXTELAAR

Voedselbank drijft op vrijwilligers

Na een ingrijpende verbouwing en een verhuizing werd Voedselbank Boxtel, Haaren, Sint-Oedenrode en Sint-Michielsgestel maandag heropend. Het prachtige, opgeknapte pand aan de Achterberghstraat in Boxtel stroomde die middag vol met betrokkenvrijwilligers, sponsors en andere genodigden. Een van hen was burgemeester Mark Buijs, die een Voedselbank-vrijwilliger extra in het zonnetje zette.

Evert van Houtum werd door de burgemeester benoemd tot 'Kei van een Boxtelaar'. Hij werd geroemd voor de vele uren die hij investeert in en spendeert bij de Voedselbank. ,,Hij begon als invaller om uiteindelijk minstens vijf dagen per week actief te zijn voor de voedselbank", lichtte Buijs toe. In 2010 werd hij gevraagd om in te vallen als chauffeur bij de Voedselbank om vervolgens actief te worden als coördinator vervoer.

Voorzitter Arjen Witteveen van de Voedselbank grapte tijdens de heropening een lang én een kort dankwoord te hebben geschreven. Hij koos voor de korte speech waarin hij niet alle 65 vrijwilligers met naam en toenaam bedankte, maar ze wel stuk voor stuk prees. Hetzelfde gold voor alle andere betrokken individuen en sociaal partners die de 160 cliënten van de Voedselbank een warm hart toedragen. Manager Mario Knoops van Zorggroep Elde, initiator van de verhuizing, nodigde de vrijwilligers van de Voedselbank uit voor een maaltijd bij het nabijgelegen Wereldhuis. ,,Omdat verbinding heel belangrijk is."