...Vera Brouns...
...Vera Brouns... Foto: Peter de Koning

BIJEENKOMSTEN OVER PARTIJPROGRAMMA

CDA kiest Vera Brouns als wethouderskandidaat

De Boxtelse Vera Brouns wordt de wethouderskandidaat van het CDA Boxtel-Liempde-Lennisheuvel. Tijdens de Algemene Ledenvergadering (ALV) werd door de partijleden unaniem gekozen voor het gemeenteraadslid. Eerder werd Hélène van As al verkozen tot lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2018.

Tijdens de ALV koos de achterban unaniem voor het huidige raadslid Brouns als wethouderskandidaat. Brouns was jarenlang werkzaam bij Unilever en is tegenwoordig docent bij het Elde College in Schijndel.

De Boxtelse is blij met haar verkiezing en zegt graag een verbindende wethouder te willen zijn. ,,Als wethouderskandidaat sta ik voor een goede bereikbaarheid van de gemeente en binnen onze dorpen. Het verenigingsleven dient behouden te blijven en waar nodig een impuls te krijgen. Ouderen kunnen rekenen op een prominentere plaats in het gemeentebeleid. Om deze zaken mogelijk te maken zal ik me hard maken voor het vormen van de nodige financiële reserves in de gemeentebegroting", zegt Brouns in een reactie.

Het partijbestuur en de achterban zijn tevreden met de benoeming van Brouns als wethouderskandidaat. De komende maanden houdt de CDA-fractie bijeenkomsten in Boxtel, Liempde en Lennisheuvel. Onder de titel 'Laat je horen' wordt er gesproken over zaken waar de partij zich de komende jaren hard voor moet maken. De eerste sessie vond gisteravond plaats in restaurant Het Hof aan de Nieuwstraat in Liempde. Café Meneer Klaver in Lennisheuvel vormt woensdag 1 november het decor voor de tweede bijeenkomst. In gemeenschapshuis De Rots te Boxtel wordt op maandag 20 november

Examens

Melanie Schellekens

De oud-Boxtelse Melanie Schellekens is vandaag, donderdag 5 oktober, gepromoveerd aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Zij verdedigde haar proefschrift 'Psychological distress in lung cancer: Mindfulness Based Stress Reduction for patients and partners' waarmee ze in 2011 is gestart. Twee jaar geleden verbleef ze in het kader van het onderzoek drie maanden in het Tom Baker Cancer Centre in Calgary. Schellekens vertrok na het Jacob-Roelandslyceum in Boxtel naar Nijmegen om psychologie te studeren. Hierna rondde ze aan dezelfde universiteit de tweejarige Research Master Behavioural Science cum laude af. Schellekens werkt nu als researcher in het Radboud Universitair Medisch Centrum voor Mindfulness.een sessie gehouden.

Alle avonden starten om 19.00 uur. De inbreng van deze bijeenkomsten wordt meegenomen in het verkiezingsprogramma. Eind 2017 worden het verkiezingsprogramma en de volledige kandidatenlijst gepresenteerd.


SP roept Boxtel
op tot aanpak
overlast in wijken

In een aantal Boxtelse buren kampen inwoners met overlast, variërend van vernielingen en geluidsoverlast tot het vermeend dealen in drugs. Dat constateert politieke partij SP naar aanleiding van buurtenquêtes die zij in september in de gemeente hield. Het gaat met name om het processiepark, het bibliotheekplein aan de Burgakker, de speeltuinen nabij supermarkt Albert Heijn en aan de Parallelweg Noord en de voormalige wasserij Blanca.

In een brief aan het college van B. en W. stelt de SP dat inwoners zich 'heel erg bezighouden met overlast in hun directe woonomgeving'. ,,Wij zijn daarom benieuwd naar de wijze waarop dit soort problematieken structureel worden opgepakt." De partij vraagt zich af of het gemeentebestuur bekend is met overlast op de genoemde locaties. Daarnaast is de fractie benieuwd of er voldoende ruimte en prioriteit is om de ergernissen in buurten en wijken op te pakken. De SP zoomt in haar brief met name in op Blanca op de hoek van de Baroniestraat en de Spoorstraat. Met name inwoners uit de Brugstraat klagen over geluidshinder, vechtpartijen en overlast die gerelateerd is aan drugs en alcohol. ,,Het leidt tot irritaties en gevoelens van onveiligheid in de buurt. De klachten zijn kennelijk al gemeld bij de politie, maar dat leidde nog niet tot een oplossing", aldus de SP.

Afbeelding