Afbeelding
Foto: Albert Stolwijk

VOLKSFEEST VANAF ZATERDAG 7 OKTOBER VAN START

Afsluiting kermisseizoen in Gemonde

WENDY VAN LIJSSEL

Liefhebbers van een ouderwets gezellige dorpskermis kunnen van zaterdag 7 tot en met dinsdag 10 oktober rondjes draaien, in een visje of oliebol happen, aan een touwtje trekken of een gokje wagen tijdens de kermis in Gemonde. Het volksfeest is in de gemeente Sint-Michielsgestel en de wijde omtrek de laatste van het seizoen.

Groot wordt het niet, gemoedelijk zéker wel op de kermis die ook dit jaar weer neerstrijkt in Gemonde. Hoewel met name de jeugd graag eens een nieuwe attractie zoals een rups of zweefmolen opgesteld zou zien, zullen zij zich dit jaar wederom moeten vermaken met vertier zoals een draaimolen, de autoscooters, en cakewalk.

Er kan wederom een gokje gewaagd worden bij de diverse kramen en wie zeker met een cadeautje naar huis wil, kan deelnemen aan touwtje trekken. Met een scherp oog en een beetje geluk kan er zelfs een aardigheidje gewonnen worden met een geweer. En zoals gebruikelijk wordt ook de inwendige mens niet vergeten. Oliebollen, snoep-, loempia- en viskraam zorgen voor de lekkere trek.

HORECA

In Gemonde wordt nog écht kermis gevierd. Dat houdt in dat de twee horecagelegenheden die het dorp telt, allebei een programma hebben met een serie artiesten én een matinee. Dat wil zeggen dat het op maandagmiddag 'kermis in de kroeg' is. Kloosterzicht start maandag 9 oktober met een Mega Maandag Matinee met onder andere 'DJ Crew on tour' en de plaatselijke zangheld Kapalone. De Schuif pakt uit met Frankie's Combo.

Wie dus voordat de exploitanten hun spullen in de winterstalling opbergen, nog een keer wil zwieren en zwaaien of gewoon op zoek is naar een stukje gezelligheid, is welkom. Vanaf zaterdagmiddag 15.00 uur is de kermis geopend voor het publiek.

FOTO BOVEN: De botsautobaan: een attractie die niet mag ontbreken op de kermis in Gemonde. (Archieffoto: Albert Stolwijk).