Afbeelding
Foto: Michelle Bosmans

'VOLGEND JAAR WEER VAN DE PARTIJ'

Slagerij Beerens uit Liempde grijpt naast titel 'Lekkerste Bal Gehakt'

Slagerij Willy Beerens maakt niet de lekkerste gehaktballen van Nederland. Die eer kwam keurslager Horst uit Epe toe. Hoewel Beerens teleurgesteld is, overheerst ook trotsheid. Zijn gehaktballen behoren tot de beste tien van Nederland en hij ontving dan ook een eervolle vermelding van de Koninklijke Nederlandse Slagers.

,,Uit negentig inzendingen zijn we bij de beste tien ballen geƫindigd. Daar ben ik trots op. En ja, ik had gehoopt een plaats in de top drie te bemachtigen, maar de verschillen zijn klein. Ik ontvang nog een keuringsrapport en ga dan kijken wat we nog aan ons product kunnen verbeteren", aldus Beerens in een telefonische reactie.

Op de vraag of de Liempdenaar zijn gehaktbal in 2018 in een verbeterde versie opnieuw aanmeldt, geeft hij meteen duidelijkheid: ,,Wij zijn volgend jaar zeker weer van de partij. We geven niet op."


Jubileumconcert Innovation in Esch

Vrouwenkoor Innovation uit Esch bestaat twintig jaar en dat wordt gevierd met een feestelijk jubileumconcert op zaterdag 14 oktober in dorpshuis De Es.

Het Essche koor begon ooit met zo'n zestien leden die repeteerden in een huiskamer met een dirigente uit hun eigen midden. Twintig jaar later is Innovation uitgegroeid tot een koor met zo'n 45 zangers en zangeressen, van wie nog steeds een groot deel uit Esch komt. Het koor wordt begeleid door een gitariste en dwarsfluitiste en professioneel dirigent Jacques Noyons. Het repertoire van Innovation is meerstemmig en veelal modern, variƫrend van popmuziek en musicalliedjes tot Nederlandstalig. Zaterdag 14 oktober laat Innovation een deel daarvan horen, ondersteund door het eigen combo muzikanten en aangevuld met enkele gasten. De Essche Hobbyclub heeft voor een prachtig decor gezorgd. Het concert gaat om 20.00 uur van start, de toegang is gratis. (Foto: Michelle Bosmans).