Afbeelding
Foto: Hans Verberk

STORKS KAN GEEN POTTEN BREKEN IN 'DEN WIELAKKER'

Softbalsters eindigen seizoen met winst

Storks begon sterk aan slag. Liefst drie honkslagen werden in de eerste inning geslagen, waardoor twee punten gescoord konden worden. Het lukte Ducks echter hier nog een schepje bovenop te doen. De hele slagvolgorde van Ducks kwam in de eerste inning aan slag. Er werden vier honkslagen geslagen en zes punten werden gescoord. Dit bracht de stand na de eerste inning al op 6-2.

ONVERMOEID DOORSPELEN

Tijdens de tweede inning bracht Storks hier niets tegenin. Ducks daarentegen bleef aanvallend spelen en bouwde de tussenstand uit naar 9-2. Ook de derde inning was snel voorbij voor Storks en er werden geen punten gescoord door de Haagse vrouwen. Ducks bleef strijden en scoorde een puntje: 10-2. De wedstrijd leek dus al snel in the pocket voor de Boxtelse ploeg.

Storks gaf zich echter niet zo snel gewonnen, kwam terug met vier honkslagen in de vierde inning en scoorde vier punten. Ducks bleef onvermoeid doorspelen en er werd weer een puntje gescoord in de vierde inning. Tussenstand: 11-6. De tegenstander probeerde in de vijfde inning door te gaan waar ze gebleven was. Er werd een honkslag geslagen en een punt gescoord. Ducks kwam niet tot scoren.

STERK SLOT

Tijdens de zesde en zevende inning konden beide ploegen niets meer veranderen aan de tussenstand, waardoor de winstpunten in eigen huis bleven en Ducks het seizoen in de tweede klasse sterk afsloot. Beste slagvrouwen aan de zijde van Ducks: Janne de Haan en Ilon van Gurp (.666).

Ducks kan trots en tevreden terugkijken op een mooi seizoen, waarin fraaie wedstrijden gespeeld werden en de ploeg van sterke tegenstanders won. Er werd beter gespeeld dan vorig seizoen. Daar zal Ducks volgend jaar mee doorgaan.


46 leden strijden om prijzen tijdens Regiomix

JEU DE BOULES

Bij jeu de boulesvereniging De Walnoot in Boxtel werd maandag de wekelijkse Open Regiomix gespeeld. Op de 30 buitenbanen van de club kwamen 46 jeu de boulers in actie.

Dankzij het mooie weer was het gezellig druk bij JBV De Walnoot. Niet alleen de spelers zelf waren op de banen te vinden, ook stonden er veel belangstellenden langs de kant. Jozef Pennings veroverde de eerste plaats met 31 punten. De tweede plaats was voor Leo Leenders, Ben Heutink werd derde.

Belangstellenden zijn elke maandag om 13.00 uur welkom bij JBV De Walnoot om te komen kijken of mee te spelen. Meer informatie: www.jbvdewalnoot.nl.

FOTO BOVEN: De softbalsters van Ducks bezetten alle honken. Het duel tegen Storks verliep voorspoedig, de Boxtelse ploeg won met 11-7. (Foto: Hans Verberk).

Uitslagen zaterdag 30 september

Sb asp.: Ducks - Jeka        8-10

Beeball: Nuenen - Ducks        22-18

Sb asp.: Jeka - Ducks        13-5

Hb pup.: Ducks - Tilburg        5-10

Sb U17: Ducks - Jeka        3-19

Sb U17: Ducks - Jeka        3-13

Hb pup.: Tilburg - Ducks        9-5

Uitslag zondag 1 oktober

Sb sen.: Ducks - Storks        11-7

Programma zaterdag 7 oktober

Hb asp.: Ducks - Stags        14.00

Programma zaterdag 14 oktober

Hb asp.: Tilburg - Ducks        11.30


Rotsvast voert klassement in BRTC aan

TAFELTENNIS

In de Boxtelse Recreatieve Tafeltennis Competitie (BRTC) voert RotsVast na een gelijkspel op Taverbo Sabo 1 het klassement aan. Het team staat na twee wedstrijden alleen aan kop.

Nadat Rotsvast vorige week al gelijkspeelde tegen De Horntreffers, was er ook deze speelronde sprake van een gelijkopgaande strijd. Rotsvast moest tegen Taverbo-Sabo 1 terugkomen vanaf een 3-1 achterstand. Dat lukte wonderwel. Bart Theeuwes won van Frans van Dun en Dinie van den Nieuwenhuizen boekte winst op Cees Hems. Voor de eerste drie punten van Taverbo zorgden Hems en Ronald van Dael met winst op Theeuwes en Geerta Puut. Ook het dubbelspel ging naar Taverbo-Sabo 1. Na de tussenstand van 3-3 werden de overige vier punten ook verdeeld tussen de twee teams.

LATE WINST

De wedstrijd tussen De Dommel en Taverbo-Sabo 4 was erg spannend doordat pas in de laatste twee partijen de winst voor Taverbo-Sabo 4 werd veiliggesteld. Ad de Man scoorde voor De Dommel drie volle punten in het enkelspel terwijl teamgenoten Ad van Lier en Wim Jansen daar niets aan toe konden voegen. Alleen het dubbelspel werd nog gewonnen. Voor Taverbo-Sabo 4 haalden Toon van Geel, Mari Smits en Peter de Rooij elk twee punten. In de laatste twee partijen won Van Geel van Jansen en De Rooij van Van Lier.

Taverbo-Sabo 3 was met ruime cijfers te sterk voor De Firma Fotografie. Debutante Eline Hermans speelde niet onverdienstelijk en maakte het haar tegenstanders - ondanks haar verliespartijen - toch lastig. Teamgenoten Henk IJsseldijk en Uschi Meeuwis wonnen hun enkelspelen. Uiteindelijk kwam de 7-3 op het uitslagenformulier. De laatste wedstrijd werd gespeeld tussen Taverbo-Sabo 2 en Grand Café Rembrandt. Hier leek Rembrandt op een grote zege af te stevenen want na zes partijen stond de ploeg met 5-1 voor. De tegenstander wist de schade uiteindelijk te beperken en verloor met 7-3.

Uitslagen

De Dommel - Taverbo-Sabo 4        4-6

De Firma Fotografie - Taverbo-Sabo 3        3-7

Grand Café Rembrandt - Taverbo-Sabo 2        7-3

Rotsvast - Taverbo-Sabo 1        5-5

Programma

De Dommel - Taverbo-Sabo 2

De Firma Fotografie - Taverbo-Sabo 1

Grand Café Rembrandt - De Horntreffers

Taverbo-Sabo 3 - Taverbo-Sabo 4