MANNENPLOEG LIJDT TWEE NEDERLAGEN IN EEN WEEKEND

Hockeysters MEP blijven overtuigen

Met veel overtuiging wonnen de hockeyvrouwen van MEP zondag hun thuiswedstrijd tegen HOD uit Valkenswaard (4-1). De Boxtelse ploeg blijft daardoor op een keurige tweede plaats staan op de ranglijst. De mannen leden een onverwachte thuisnederlaag tegen HOD (3-4), waarbij vooral de zinderende tweede helft een hoog amusementsgehalte had.

De cornerverhouding van 16-1 in het voordeel van MEP, tekende de partij tegen HOD. De ploeg was veel sterker, maar drukte pas in de laatste fase van de wedstrijd echt door. Het openingsdoelpunt liet ondanks het overwicht lang op zich wachten en daardoor waren de spaarzame uitvallen van HOD des te gevaarlijker. Het was keepster Amber Kools die in die fase een onterechte achterstand voorkwam. Vlak voor de rust brak Marleen Bordat uit een strafcorner de ban: 1-0.

In de tweede helft volgde een ware bestorming van de Boxtelse hockeyvrouwen op het HOD-doel en leek uitbreiding van de score een kwestie van minuten. De tweede helft was tot aan de eindfase een kopie van de eerste helft. De bal wilde er niet in en HOD was bij vlagen gevaarlijk. In de slotminuten vielen de goals als rijpe appelen. Vlak voor tijd maakte Noortje Willemsen de bevrijdende 2-0 en Janneke Visser uit een strafcorner de 3-0. HOD counterde naar 3-1 en opnieuw vergrootte Visser de marge naar drie goals. Coach Lorenzo Westreenen was tevreden over het spel, maar vond wel dat de wedstrijd veel eerder beslist had moeten worden. Zondag 8 oktober spelen de dames van MEP uit in Oss. Dat wordt geen makkelijk potje. Afslag in Oss zondag om 12.30 uur.

MENTALE TIK

Voor de mannen van MEP was het zondag de vraag hoe ze de mentale tik van de bekernederlaag van vrijdag hadden verwerkt. Met maar liefst 2-9 werden de Boxtelaren door overgangsklasser Zwart-Wit onder de voet gelopen. De Bredanaren toonden een veel hogere handelingssnelheid en stelden zich met name naar de leiding professioneler op.

MEP liet HOD zondag in de beginfase komen, maar nam toen het initiatief over. Dat leidde tot levensgrote kansen, maar geen doelpunten. HOD daarentegen scoorde wel en stuurde de Boxtelse ploeg met een achterstand de kleedkamer in.

In de tweede helft benutten de mannen uit Valkenswaard al na drie minuten de strafcorner 0-2. MEP ging op zoek naar de aansluitingstreffer, maar liep in het mes: 0-3. De wedstrijd leek beslist. Onder impuls van de foutloos spelende Steven Rath ontketende MEP een alles of niets offensief. Twee strafcorners die daaruit volgden, werden door het jonge talent Sam Verzijden koelbloedig benut. Verzijden had vrijdag tegen overgangsklasser Zwart-Wit al laten zien dat hij dit kunstje beheerste.

Het publiek begon er zich vervolgens luidruchtig mee te bemoeien, zweepte de jonge ploeg op en er ontbrandde een ware strijd. De arbitrage hield het kort en daardoor bleef het van twee kanten sportief. MEP werd overenthousiast en liep tegen gele kaarten aan. Maar zelfs in een ondertalsituatie van 9 tegen 11 wist Guus van Gardingen de gelijkmaker te forceren: 3-3. Toen kwam het kantelmoment. MEP zette door en kreeg een strafbal. Die werd door de voortreffelijke keeper van HOD gepakt en een corner in de laatste minuut deed Mep alsnog de das om: 3-4. De teleurstelling was groot, maar er waren zeker ook lichtpuntjes aan te wijzen. De jonge ploeg toonde bij de 0-3 achterstand aan over het vermogen te beschikken met tegenslagen om te gaan en op pure wilskracht terug te komen. Dat was voor Erik Verzijden wel een pleister op de wonde. Tevens constateerde de coach dat in deze klasse iedereen van iedereen kan winnen en dat daardoor de opgelopen averij nog te overzien was.

Zondag 8 oktober spelen de Boxtelaren in Schijndel tegen Hopbel. Traditiegetrouw een heel moeilijke wedstrijd voor MEP. Ook Hopbel wil zich revancheren voor een onverwachte nederlaag. Afslag zondag in Schijndel om 14.45 uur.

Venlo        4-11        MEP        4-6

Weert        4-9        Oss        4-5

Helmond        4-9        Concordia        4-4

HCAS        4-8        Maastricht        4-3

Berkel E.        4-8        Hopbel        4-3

HOD        4-6        Rosmalen        4-0

BOVENSTE FOTO: MEP-speelster Philine Peperkamp gooide zondag alles in de strijd om aan de bal te komen. (Foto: Hans Verberk).

FOTO BOVEN: Martin Flemminks Smid in duel met een speler van Zwart-Wit. De bekerwedstrijd werd ruim verloren. (Foto: Hans Verberk).

BLOX-VROUWEN MOETEN MEERDERE ERKENNEN IN OLYMPUS

Volleyballers Blox maken goede start

De mannenploeg van de Boxtelse volleybalvereniging Blox promoveerde na het kampioenschap van vorig jaar naar de tweede klasse. Zaterdag kwam een oude bekende op bezoek: TFC. De tegenstander uit Odiliapeel werd met 3-0 in sets opzij gezet. De vrouwen van Blox dolven het onderspit tegen Jola Olympus uit Made: 1-3.

De eerste set begon stroef voor de mannen van Blox. TFC liep uit naar een 6-0 voorsprong, maar de Boxtelse volleyballers maakten een comeback en trokken aan het langste eind: 25-23. De volgende set was identiek aan de vorige. De pass liep slecht en er werd geen druk gezet op de tegenstander. Naarmate de set vorderde, kwam Blox echter beter in zijn spel en werd de tweede set binnengesleept: 20-25. De Boxtelse volleyballers zaten in een flow en trokken dat door naar de derde set. Blox kwam al snel op voorsprong en liet geen steken vallen: 25-18.

Een betere start kon het team niet wensen in de nieuwe competitie, maar de vierde set lag nog voor het grijpen. Blox nam snel de voorsprong maar er kwamen gaten in het blok en de verdediging liep wat stroever. De tegenstander speelde echter ook niet met volle overtuiging. De set bleef tot de slotfase spannend en mede dankzij een tactische time-out van de Blox-coach werd de set gewonnen: 25-23. De volgende thuiswedstrijd vindt plaats op zaterdag 28 oktober. Tussendoor spelen de mannen nog in Nuenen (7 oktober) en Goirle (21 oktober).

HOOG TEMPO

De volleybalsters van Blox troffen een tegenstander die vorig seizoen promotie/degradatie-wedstrijden speelde voor een plek in de tweede klasse. De eerste bal in de eerste set leverde een blessure op en betekende einde wedstrijd voor topspeelster Maud van de Loo. Het team was aangeslagen, kwam op ruime achterstand, maar hervond zich. De set werd door beide ploegen op hoog tempo gespeeld, maar de Blox-vrouwen sleepten deze op karakter binnen met 26-24. In de tweede set bleken de Boxtelse volleybalsters niet opgewassen tegen de servicedruk van de tegenstander waardoor de passing niet in orde was en er weinig goede aanvallen tot stand kwamen. Het werd 25-10.

In de derde set was Blox weer bij de les. Toch was de servicedruk van Olympus opnieuw hoog, terwijl Blox er weinig tegenover zette. Aan beide zijden werden fraaie aanvallen opgezet. De set werd uiteindelijk verloren met 25-20. Tijdens de laatste set was er zo nu en dan de hoop dat het duel een vijfsetter werd. Het bleek ijdele hoop. De volleybalsters van Blox konden goed bijblijven, maar moesten opnieuw hun meerdere erkennen in de tegenstander: 25-20. VC Blox kon goed bijblijven en bij de tegenstander viel af en toe enige frustatie te bespeuren. De volgende wedstijd van de Bloxdames is op zaterdag 7 oktober tegen Atak '55 in Waspik.

FOTO RECHTS: Blox-volleyballer Fabian Robroek in actie. (Foto: VC Blox).