ZATERDAG 7 OKTOBER IN SINT-URSULA

Ouderen checken motoriek en evenwicht tijdens fittestdag

GGD Hart voor Brabant, KBO Boxtel/Liempde, ContourdeTwern, Fysio Sluijters, Buurtsport Boxtel en het netwerk voor senioren houden zaterdag 7 oktober een speciale Ouderen Fittestdag in Sint-Ursula. Senioren uit Boxtel, Liempde en Lennisheuvel krijgen de kans om hun mobiliteit en evenwicht te testen. Ook wordt informatie gegeven over een gezond eetpatroon en bewegen.

In de grote zaal van Sint-Ursula worden de deelnemers getest op onder meer motoriek en evenwicht. Volgens de organisatie hebben veel ongelukken met ouderen te maken met verstoringen in evenwicht en motoriek. Ook wordt de conditie gemeten en krijgen de senioren tips over beweging. Tevens is er een gehoortest en proberen de deelnemende partijen gevallen van eenzaamheid op te sporen. De kleinere ruimtes in het complex zijn be-


De Dommel houdt
workshop voor
mantelzorgers

Nu ouderen langer zelfstandig thuis wonen, komen er steeds meer mantelzorgers bij in Nederland. Reden voor fysiotherapiepraktijk De Dommel in Boxtel om woensdag 18 oktober een praktische workshop voor mantelzorgers te organiseren.

Geriatrisch fysiotherapeut Rosanne van Hoesel en ergotherapeut Marlou Schoenmakers bespreken tijdens de bijeenkomst transfer- en tiltechnieken. Daarnaast komen verschillende hulpmiddelen aan bod die mantelzorgers kunnen ontlasten. De vraag die centraal staat, is: hoe bied je een hulpbehoevende ouder op de beste manier hulp, zonder dat dit bij jezelf fysieke klachten oplevert?

De workshop gaat om 19.30 uur van start aan het Molenpad 7A in Boxtel. Deelnemers dienen zich vooraf aan te melden via secretariaat@fysiotherapiededommel.nl of via telefoonnummer (0411) 62 44 04. Deelname is gratis.

schikbaar als spreekkamer waar ouderen met deskundigen in gesprek kunnen gaan. Maar het moet ook vooral een gezellige dag worden waar senioren elkaar kunnen ontmoeten. In totaal hebben duizend ouderen in de gemeente Boxtel een uitnodiging ontvangen waarmee ze zich aan konden melden voor de Ouderen Fittestdag. De organisatie heeft inmiddels 130 aanmeldingen binnen en daarmee is de dag helemaal vol. ,,De mensen worden ingepland zodat we alle deelnemers genoeg aandacht kunnen geven", licht Hans Sluijters toe. ,,We zijn echt heel blij met de vele aanmeldingen, blijkbaar is er dus echt behoefte aan zo'n testdag."

Vrouwen

Vrouwen Contact Boxtel heeft de volgende activiteiten voor haar leden op het programma.

DONDERDAG 5 OKTOBER

09.00 nordic walking, vertrek vanaf Markt.

MAANDAG 9 OKTOBER

13.00 yoga in De Walnoot.

DINSDAG 10 OKTOBER

13.00 fietsen, vertrek Breukelsplein.

WOENSDAG 11 OKTOBER

19.00 gym groep 1 in Angelaschool.

19.30 bloemschikken, Nieuwland.

20.00 gym groep 2 in Angelaschool.

DONDERDAG 12 OKTOBER

09.00 nordic walking, vertrek vanaf Markt.

14.00 bloemschikken, Nieuwland.


Klim-Op

De werkgroep Klim-Op van ContourdeTwern start in oktober een serie van maximaal acht bijeenkomsten over rouwverwerking. Het omgaan met verlies staat centraal. De bijeenkomsten worden gehouden op maandagen om 19.00 uur en dinsdagen om 13.30 uur en starten op 16 en 17 oktober. Aanmelden kan tot 4 oktober via mantelzorgboxtel@contourdetwern.nl. Neem voor meer informatie contact op met Jeanne Swinkels van ContourdeTwern via tel. (0411) 65 58 99.