Mensen hielden zondag op allerlei plekken in Boxtel even halt om de Truck Tour voorbij te zien komen. (Foto: Gerard Schalkx).
Mensen hielden zondag op allerlei plekken in Boxtel even halt om de Truck Tour voorbij te zien komen. (Foto: Gerard Schalkx). Foto: Gerard Schalkx

Warm welkom voor Truck Tour in Boxtel

Vijftig vrachtwagens reden zondag toeterend door de Boxtelse straten. De Truck Tour, een initiatief van de Afvalstoffendienst 's-Hertogenbosch, trok voorheen alleen door de provinciehoofdstad, maar dit jaar werd gekozen de route uit te breiden, onder meer naar Boxtel en Sint-Michielsgestel.

Dat was tot enthousiasme van het publiek, dat door het mooie weer in groten getale langs de kant stond om de vrachtwagenchauffeurs en hun bijrijders, cliƫnten van Reinier van Arkel en deelnemers aan initiatief Sterk in Werk, van een warm welkom te voorzien.

Aan de stoet namen ook zes vuilniswagens van de gemeente Boxtel deel. ,,Voor de tweede keer op rij", laat Leon van Krieken, contactpersoon namens de gemeente Boxtel, weten. ,,Het is makkelijk om chauffeurs hiervoor te benaderen. Alle collega's rijden vrijwillig en in hun eigen tijd de Truck Tour en zorgen ervoor dat de wagens er piekfijn uitzien. Als het aan ons ligt, doen we volgend jaar ook weer mee."